Hozzávalók: Egy ujjnyi friss gyömbérdarabka 3 sárgarépa 1 szem savanykás alma Így készül:A hozzávalókból gyümölcscentrifugán vagy léfacsaró gépben könnyű pépet vagy levet varázsolunk, és frissen fogyasztjuk. Miért olyan jó? A gyömbér és a sárgarépa cinkben gazdag, mely segít leküzdeni a vírusokat, a sárgarépa pedig a cinken kívül sok béta-karotint is tartalmaz, mely erősíti az immunrendszert, és […]
Hozzávalók:
- Egy ujjnyi friss gyömbérdarabka
- 3 sárgarépa
- 1 szem savanykás alma
Így készül:
A hozzávalókból gyümölcscentrifugán vagy léfacsaró gépben könnyű pépet vagy levet varázsolunk, és frissen fogyasztjuk.
Miért olyan jó?
A gyömbér és a sárgarépa cinkben gazdag, mely segít leküzdeni a vírusokat, a sárgarépa pedig a cinken kívül sok béta-karotint is tartalmaz, mely erősíti az immunrendszert, és ahhoz is hozzájárul, hogy a légúti járatok hámsérülései gyorsabban gyógyuljanak. Az almában található C-vitamin szintén a vírusokkal veszi fel a harcot, ezen kívül antibakteriális hatással is bír.
Tippünk:
Egy hosszú, hideg nap után végy forró lábfürdőt, és egész nap igyál minél több folyadékot, mert a nedvességgel bevont légutakon nem tudnak megtapadni a vírusok. A lakásban és az irodában is használj lehetőség szerint párologtatókat, hogy ne száradjon ki a levegő!