Hozzávalók: 1 kisujjnyi gyömbérdarab 1 nagy fej cékla 1 szem savanykás alma héjával együtt 3 szár sárgarépa meghámozva Így készül: A gyümölcsöt és a zöldséget langyos vízben mosd meg alaposan, majd gyümölcscentrifugában vagy léfacsaró gépben készítsd el az italt. A friss gyömbér helyett esetleg őrölt, szárított fűszert is használhatsz! Miért olyan jó ez az ital?A koktél immunerősítő cinkben, […]
Hozzávalók:
- 1 kisujjnyi gyömbérdarab
- 1 nagy fej cékla
- 1 szem savanykás alma héjával együtt
- 3 szár sárgarépa meghámozva
Így készül:
A gyümölcsöt és a zöldséget langyos vízben mosd meg alaposan, majd gyümölcscentrifugában vagy léfacsaró gépben készítsd el az italt. A friss gyömbér helyett esetleg őrölt, szárított fűszert is használhatsz!
Miért olyan jó ez az ital?
A koktél immunerősítő cinkben, bőrvédő E-vitaminban, és béta-karotinban gazdag, a céklának köszönhetően pedig jelentős vértisztító hatással is bír. Az alma továbbá B komplex vitaminokat, C-vitamint tartalmaz. Igaz, ez utóbbi vitaminból kevesebb található benne, mint a citromban vagy a narancsban. A gyümölcs sejtfalában lévő pektin vízben oldódva kocsonyás zselét alkot és elősegíti a jó emésztést. Fontos része a gyümölcsnek a héja és a cellulóz is, amelyek megtisztítják a beleket a lerakódott salakanyagoktól. A gyümölcs magas savtartalma pedig felgyorsítja a gyomor és a belek mozgását.