Hozzávalók: • 40 dkg pulykamell• 1 db avokádó• 1 marék salátalevél• 2 evőkanál méz• 2 evőkanál olívaolaj• 1 kávéskanál currypor• só Elkészítés:Olívaolajon megpirítjuk a csíkokra vágott pulykamellet, megsózzuk, curryport szórunk rá és egy kis mézzel is megbolondítjuk. Az avokadót félbevágjuk, a magját eltávolítjuk, meghámozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy tálban összekeverjük a pulykacsíkokat az avokadóval, és végül zöld salátalevéllel tálaljuk. Tippünk:Az […]
Hozzávalók:
• 40 dkg pulykamell
• 1 db avokádó
• 1 marék salátalevél
• 2 evőkanál méz
• 2 evőkanál olívaolaj
• 1 kávéskanál currypor
• só
Elkészítés:
Olívaolajon megpirítjuk a csíkokra vágott pulykamellet, megsózzuk, curryport szórunk rá és egy kis mézzel is megbolondítjuk. Az avokadót félbevágjuk, a magját eltávolítjuk, meghámozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy tálban összekeverjük a pulykacsíkokat az avokadóval, és végül zöld salátalevéllel tálaljuk.
Tippünk:
Az avokádót nyersen fogyaszd, mert így őrzi meg leginkább bilogóiai értékét – ráadásul főzés közben megkeseredik! Az avokádó olaja segít a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében is.