Hozzávalók: 20 dkg zöldbab 20 dkg sárgarépa 3 db petrezselyem levele és gyökere 5 dkg zabkorpa 1 dl 12%-os tejföl tengeri só víz Így készítsd:A feldarabolt zöldbabot, sárgarépát és petrezselymet (levelet és gyökeret) főzd meg enyhén sós vízben. Amikor megpuhult, add hozzá a zabkorpát és fél pohár tejfölt. Azonnal tálald, különben kásává szívja fel magát […]
Hozzávalók:
- 20 dkg zöldbab
- 20 dkg sárgarépa
- 3 db petrezselyem levele és gyökere
- 5 dkg zabkorpa
- 1 dl 12%-os tejföl
- tengeri só
- víz
Így készítsd:
A feldarabolt zöldbabot, sárgarépát és petrezselymet (levelet és gyökeret) főzd meg enyhén sós vízben. Amikor megpuhult, add hozzá a zabkorpát és fél pohár tejfölt. Azonnal tálald, különben kásává szívja fel magát a korpa.
Miért olyan jó ez a leves?
- A zöldbab legyen az egyik főszereplője étrendednek, ha fogyókúrázol. Szerencsére igen kevés fehérjét és szénhidrátot tartalmaz, cserébe azonban sok C- és B1- B2-vitamint rejt, energiatartalma pedig igen elenyésző – 100 gr zöldbabban 41kcal van. Rosttartalmánál fogva segíti az emésztést, és cukorbetegek számára is javasolt fogyasztása, hisz szabályozza az inzulinszintet.
- A most ajánlott levesbe kerülő zabkorpa jótékony hatásait bizonyára nem kell hosszan részletezni: segít a rossz koleszterinszint csökkentésében, a benne található vízoldékony rostnak köszönhetően pedig tisztítja a beleket, gátolhatja a zsírok felszívódását is. Mivel könnyen megduzzad, megtölti a gyomrot, és biztosítja, hogy tovább érezd magad jóllakottnak ebéd után.