Már napi egy közepes méretű hónapos reteknek az elfogyasztása is jó hatással van a szervezet ellenállóképességére és növeli testi, szellemi teljesítőképességedet. Lássuk mire jó még ez a finom és alacsony energiatartalmú zöldségféle. Retek minden mennyiségben! – Miért? sok C-, B1,- B2-, vitamint tartalmaz magas kálium tartalma jó hatással van a magas vérnyomásra és a keringési problémákra sok rostot tartalmaz, ezért ne hagyd […]
Már napi egy közepes méretű hónapos reteknek az elfogyasztása is jó hatással van a szervezet ellenállóképességére és növeli testi, szellemi teljesítőképességedet. Lássuk mire jó még ez a finom és alacsony energiatartalmú zöldségféle.
Retek minden mennyiségben! – Miért?
- sok C-, B1,- B2-, vitamint tartalmaz
- magas kálium tartalma jó hatással van a magas vérnyomásra és a keringési problémákra
- sok rostot tartalmaz, ezért ne hagyd ki a étrendedből, ha diétázol
- a benne lévő mustárolajnak antibakteriális hatása van, ezért vesd be akkor is, ha a bármilyen légúti betegséged van
- kéntartalma is gyógyhatású: remek szélhajtó és emésztést serkentő
- a népi gyógyászatban reumatikus betegségek, ízületi fájdalmak mérséklésére is használták
Mire figyelj?
- a retekből készült lé fogyasztását ne vidd túlzásba, mert károsíthatja az emésztőszerveket
- krónikus fekély- és epebetegeknek nagy mennyiségben nem ajánlott a fogyasztása
- az arra érzékenyeknek gyomorégést és puffadást okozhat
A WellnessCafe tippje – Retek köhögés csillapítására
Egy közepes fekete retket reszelj apróra és keverj hozzá 3-4 evőkanál mézet. Álljon néhány órát és utána szűrd le a levét. Naponta háromszor kortyolgass belőle.