Hozzávalók: folyékony édesítő fahéj 1 teáskanál szódabikarbóna 1 pohár tejföl 2 evőkanál olvasztott light vaj 10 dkg zabpehely 20 dkg Norbi Update 1 süteményliszt 2 db tojás 5 db zöldalma Így készítsd:A hozzávalókat az alma kivételével robotgéppel összekevered. Amíg a tészta pihen, az almát megmosod, meghámozod, és apró kockákra vágod. Ezt is hozzákevered a tésztához, […]
Hozzávalók:
- folyékony édesítő
- fahéj
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 pohár tejföl
- 2 evőkanál olvasztott light vaj
- 10 dkg zabpehely
- 20 dkg Norbi Update 1 süteményliszt
- 2 db tojás
- 5 db zöldalma
Így készítsd:
A hozzávalókat az alma kivételével robotgéppel összekevered. Amíg a tészta pihen, az almát megmosod, meghámozod, és apró kockákra vágod. Ezt is hozzákevered a tésztához, majd a már megszokott módon a muffinsütő formát kibéleled muffinsütő papírral, aztán a kis kosárkákba kiporciózod a tésztát. A sütőben 180-200 Celsius fokon kábé 20 perc alatt megsül. Nálunk, amikor ezt alkalommal készítettük, maradt egy kevés az almából (Réka többet hámozott meg a kelleténél), s nem igazán tudtunk mit kezdeni vele. Persze, megehettük volna, na héj nélkül? Hirtelen elhatározással lereszeltem a maradékot és valamennyi friss, meleg muffinra tettem egy kiskanálnyi kupacot. Fenséges volt! A friss alma és a belesütött ízek igazi harmóniában egyesültek. Így lesz a pancser kuktából igazi ínyenc. Csak arra vigyázz, hogy a reszelt almával púpozott sütiket azon melegében meg is edd, különben a gyümölcs leve eláztatja a tésztát!
Miért jó ez a recept?
- Az alma sok kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, káliumot nyomelemeket, béta-karotint, B komplex vitaminokat és C-vitamint tartalmaz. A gyümölcs sejtfalában lévő pektin elősegíti a jó emésztést, a gyümölcsben lévő cellulóz megtisztítja a beleket a lerakódott salakanyagoktól, magas savtartalma pedig felgyorsítja a gyomor és a belek mozgását.
- A zabpehely sok vízben oldódó rostot, B-vitamint, ásványi anyagokat és fehérjét tartalmaz. Jó hatással van emésztőrendszerre és csökkenti a koleszterinszintet is.