Sült paprikás mozzarellaHozzávalók: só 1 mokkáskanál olaj 50 g mozzarella 1 db piros kaliforniai paprika Így készül:A kaliforniai pirospaprikát előmelegített sütőben, kiolajozott alufólián 10-15 percig süsd, majd hámozd meg, szeleteld fel és egy tányéron a vékonyra szeletelt mozzarellával rétegezve, ízlés szerint sózva fogyaszd! Fűszeres máj paradicsomba töltveHozzávalók: 3 db paradicsom 20 dkg főtt csirkemáj szárított […]
Sült paprikás mozzarella
Hozzávalók:
- só
- 1 mokkáskanál olaj
- 50 g mozzarella
- 1 db piros kaliforniai paprika
Így készül:
A kaliforniai pirospaprikát előmelegített sütőben, kiolajozott alufólián 10-15 percig süsd, majd hámozd meg, szeleteld fel és egy tányéron a vékonyra szeletelt mozzarellával rétegezve, ízlés szerint sózva fogyaszd!
Fűszeres máj paradicsomba töltve
Hozzávalók:
- 3 db paradicsom
- 20 dkg főtt csirkemáj
- szárított majoránna
- petrezselyem zöldje
- 1 pohár sovány tejföl
Így készül:
Először a tölteléket készítjük el: a főtt (pl. levesben) csirkemájat kis kockákra vágjuk és összekeverjük 1 teáskanál morzsolt majoránnával, 1 evőkanál aprított petrezselyem zölddel és 0,5 dl sovány tejföllel. A 3 db paradicsom tetejét levágjuk, közepét kikaparjuk és félretesszük (későbbi felhasználásra). A fűszeres májat az üres paradicsomokba töltve fogyasztjuk.
Gesztenyével töltött kaliforniai paprika
Hozzávalók:
• olaj
• apróra vágott petrezselyem zöld
• őrölt fehérbors
• só
• 1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
• 15 dkg apróra vágott főtt/sült pulykamell
• 5 dkg főtt barnarizs
• 10 dkg natúr gesztenyemassza
• 1 db sárga kaliforniai paprika
• 1 db zöld kaliforniai paprika
Így készül:
Először a tölteléket készítsd el: 1 mokkáskanál forró olajon 1 mokkáskanál szójalisztet hevíts habzásig, majd 0,5 dl sovány tejjel forrald ki. Adj hozzá 10 dkg natúr gesztenyemasszát, 5 dkg főtt barnarizst, 15 dkg apróra vágott főtt vagy sült pulykamellet, 1 evőkanál apróra vágott vöröshagymát, ízlés szerinti mennyiségű sót, őrölt fehérborsot és apróra vágott petrezselyem zöldet, majd alaposan keverd át. A kaliforniai paprikákat csumázd ki és a gesztenyés töltelékkel töltsd meg. Tedd kissé kiolajozott hőálló tálba a megtöltött paprikákat és 0,5 dl vizet aláöntve, forróra előmelegített sütőben kb. 15 percig süsd.