Főoldal > DIÉTA > 3 könnyű, karcsúsító leves

3 könnyű, karcsúsító leves

fogyókúraleves
0

Írta:

Pikáns tárkonyos halleves Hozzávalók: • citromlé• őrölt bors• só• 50 g hasábra vágott petrezselyemgyökér• 50 g hasábra vágott sárgarépa• 50 g zöldborsó• 50 g burgonya• 1 mokkáskanál olaj• 20 dkg kockázott halfilé Így készül:Főzd elő a burgonyát, a répát, a zöldborsót és a petrezelyemgyökeret. A felkockázott halfilét csöppnyi olajon fehéredésig süsd, ízesítsd sóval, őrölt borssal, majd add hozzá az előfőzött zöldségeket, és öntsd fel […]

Pikáns tárkonyos halleves
Hozzávalók:

• citromlé
• őrölt bors
• só
• 50 g hasábra vágott petrezselyemgyökér
• 50 g hasábra vágott sárgarépa
• 50 g zöldborsó
• 50 g burgonya
• 1 mokkáskanál olaj
• 20 dkg kockázott halfilé

Így készül:
Főzd elő a burgonyát, a répát, a zöldborsót és a petrezelyemgyökeret. A felkockázott halfilét csöppnyi olajon fehéredésig süsd, ízesítsd sóval, őrölt borssal, majd add hozzá az előfőzött zöldségeket, és öntsd fel 4 dl forró vízzel. Kb. 15 perc alatt főzd készre.
A 0,5 dl 10%-os tejszínt keverd ki a durumliszttel, késhegynyi szárított tárkonylevéllel, és add hozzá a leveshez, majd alaposan forrald fel. Fogyasztáskor citromlével ízesítheted tovább.

0011687_1.jpg ()

Zabkorpás zöldbableves
Hozzávalók:

• 20 dkg zöldbab
• 20 dkg sárgarépa
• 3 db petrezselyem levele és gyökere
• 5 dkg zabkorpa
• 1 dl 12%-os tejföl
• tengeri só
• víz

Így készül:
A feldarabolt zöldbabot, sárgarépát és petrezselymet (levelet és gyökeret is) főzd meg enyhén sós vízben. Amikor megpuhult, add hozzá a zabkorpát és fél pohár tejfölt. Azonnal tálald, különben kásává szívja fel magát a korpa.

Uborkakrémleves
Hozzávalók:

• 1 db nagy kígyóuborka
• 5 dl tej
• 1 dl tejszín
• kapor
• őrölt bors
• tengeri só
• petrezselyem

Így készül:
Darabold fel az uborkát, majd forró tejben főzd puhára. Közben ízlés szerint fűszerezd meg. A tűzről levéve hagyd egy kicsit hűlni, aztán alaposan pépesítsd. Végül keverd bele a tejszínt!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X