Receptjeink egy főre számított, tisztított mennyiségekre vonatkoznak GombalevesHozzávalók: 10 dkg nyers fehér vagy barna sampion gomba 1 mokkáskanál olaj 1 mokkáskanál vöröshagymakrém 1 mokkáskanál teljes kiőrlésű liszt Ízlés szerinti mennyiségű só, őrölt bors, aprított petrezselyem zöld, Így készül:Egy darab nyers gombát szeletelj fel és tedd félre, a többi gombát vágd kockára és egy cseppnyi olajon […]
Receptjeink egy főre számított, tisztított mennyiségekre vonatkoznak
Gombaleves
Hozzávalók:
- 10 dkg nyers fehér vagy barna sampion gomba
- 1 mokkáskanál olaj
- 1 mokkáskanál vöröshagymakrém
- 1 mokkáskanál teljes kiőrlésű liszt
- Ízlés szerinti mennyiségű só, őrölt bors, aprított petrezselyem zöld,
Így készül:
Egy darab nyers gombát szeletelj fel és tedd félre, a többi gombát vágd kockára és egy cseppnyi olajon futtasd meg. Add hozzá a vöröshagymakrémet, kevés vizet önts alá, és 10 percig párold. Ezután a teljes kiőrlésű liszttel szórd meg és kb. 1 percig pirítsd együtt a hozzávalókat, majd 3 dl vízzel felöntve, sóval, őrölt borssal, aprított petrezselyem zölddel ízesítve forrald. Merülő mixerrel turmixold krémlevessé. Forrón, a nyers gombaszeletekre öntve tálald!
Zöldség erőleves fürjtojással
Hozzávalók:
- 1 db zöldségleves kocka
- 1-1 evőkanálnyi, szükség szerint darabolt zeller, kínai kel, sárgarépa, zöldborsó, karalábé
- 2 db fürjtojás
- Ízlés szerinti mennyiségű só, petrezselyem zöld, őrölt fehér bors
Így készül:
Tedd a zöldségeket egy főzőedénybe és öntsd fel 4dl vízzel, ízlés szerint fűszerezd (használhatsz leveskockát is). Kb. 20 percig főzd, eközben főzd a tojásokat is félkeményre (úgy készítsd a fürjtojást, mint a tyúktojást, de csak 2 percig). A megfőtt tojásokat vágd cikkekre, tedd tányérba, és a forró levest a zöldségekkel együtt merd rá.
Feketeribizli leves
Hozzávalók:
- 15 dkg feketeribizli
- 1 teáskanál barna cukor
- 1 evőkanál 3%-os zsírtartalmú Milli főzőkrém
- 1 mokkáskanál puncs pudingpor
- ízlés szerinti mennyiségű: citromhéj, fahéj, szegfűszeg, só
Így készül:
A 15 dkg feketeribizliből 10 szemet tegyél félre, a többit 3 dl vízben kezdd el főzni, fűszerezd ízlés szerint /fűszerzacskót vagy teatojást ajánlott használni/ citromhéjjal, fahéjjal, szegfűszeggel, icipici sóval, 1 teáskanál barna cukorral.
Kb. 10 percnyi főzés után a főzőkrémben elkevert pudingporból készíts habarást, és ezt hozzámelegítve a leveshez, forrald fel! Hűtve fogyaszd, de tálalás előtt a fűszeres zacskót, teatojást távolítsuk el! Tálaláskor szórd meg a félretett feketeribizli szemekkel.