Zöldségek fűszeres sajtmártásban zöldséges baguettel Hozzávalók: 0.25 db zöldséges baguett 2 evőkanál parmezán sajt 1 dl sovány tej 1 mokkáskanál vaj 2 db felkarikázott zellerszár 10 dkg friss, durvára reszelt sárgarépa 5 db friss, durvára reszelt hónapos retek Így készül:A fűszeres sajtmártáshoz 1 mokkáskanál forró vajon 1 mokkáskanál teljes kiőrlésű lisztet habzásig hevítünk, majd 1 […]
Zöldségek fűszeres sajtmártásban zöldséges baguettel
Hozzávalók:
- 0.25 db zöldséges baguett
- 2 evőkanál parmezán sajt
- 1 dl sovány tej
- 1 mokkáskanál vaj
- 2 db felkarikázott zellerszár
- 10 dkg friss, durvára reszelt sárgarépa
- 5 db friss, durvára reszelt hónapos retek
Így készül:
A fűszeres sajtmártáshoz 1 mokkáskanál forró vajon 1 mokkáskanál teljes kiőrlésű lisztet habzásig hevítünk, majd 1 dl sovány tejjel kiforraljuk és 2 evőkanál parmezán sajttal habosra keverjük. Ízesítjük késhegynyi őrölt szerecsendióval, 1-1 evőkanál aprózott kakukkfűvel és metélőhagymával. A friss, durvára reszelt hónapos retket, a friss, durvára reszelt sárgarépát és 2 db felkarikázott zellerszárat egy tálba tesszük, majd átkeverjük a fűszeres sajtmártással. Zöldséges baguettet fogyasztunk mellé. Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20-40 perc
Diéta típus: GI
Árkategória: hétköznapi
Sajtos uborkával töltött tortilla
Hozzávalók:
-
1 dl víz
-
só
-
100 g csípős sajtkrém
-
20 dkg uborka
-
6 dkg kukoricadara
Így készül:
Először a sajtos uborkát készítjük el, azaz a 20 dkg gyalult uborkát lecsepegtetjük és 100 g csípős sajtkrémmel alaposan összekeverjük. A tortillához 6 dkg kukoricadarát összekeverünk kb. 0,8-1 dl vízzel és ízlés szerinti mennyiségű sóval, majd közepesen puha masszává gyúrjuk. Ezután 3 részre osztjuk és kissé megnedvesített zsírpapírréteg közé teszünk 1-1 tojásnyi darabot. A zsírpapíron keresztül kistányérnyi nagyságúra nyújtjuk, majd forró palacsintasütőben (zsiradék nélkül!), közepes tűzön 2-2 percig sütjük mindkét oldalát. A tölteléket még melegen töltjük bele. Félbehajtva fogyasztjuk. Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20-40 perc
Diéta típus: GI
Árkategóra: hétköznapi
Pulykamell csíkok savanyú káposztával
Hozzávalók:
-
1 mokkáskanál fűszerpaprika
-
25 dkg savanyú káposzta
-
1 mokkáskanál olaj
-
majoránna
-
só
-
15 dkg pulykamell
A felcsíkozott pulykamellet ízlés szerint sózzuk, megszórjuk majoránnával, majd 1 mokkáskanál olajon pirosra sütjük. Utána hozzáadjuk a savanyú káposztát, 1 mokkáskanál fűszerpaprikát és 1 dl vízzel felengedjük. Kb. 15 perc alatt lefedve összepároljuk. Melegen fogyasztjuk. Jó étvágyat!
Tudnvivalók:
Diéta típusa: GI