Gyakorlati tippek a receptekhez: Receptjeink 1 főre szólnak és tisztított mennyiségekre vonatoznak. Az ételek mellé mindenképp fogyassz el 3 dl friss vizet is! Brokkolis palacsinta Hozzávalók: 20 dkg főtt brokkoli 2 teáskanál olaj őrölt kömény só 3 dl sovány tej 50 g finomliszt 50 g teljes kiőrlésű liszt Így készülA palacsinta: A tojást verd fel a tejjel […]
Gyakorlati tippek a receptekhez:
Receptjeink 1 főre szólnak és tisztított mennyiségekre vonatoznak. Az ételek mellé mindenképp fogyassz el 3 dl friss vizet is!
Brokkolis palacsinta
Hozzávalók:
- 20 dkg főtt brokkoli
- 2 teáskanál olaj
- őrölt kömény
- só
- 3 dl sovány tej
- 50 g finomliszt
- 50 g teljes kiőrlésű liszt
Így készül
A palacsinta:
A tojást verd fel a tejjel és csomómentesre keverve add hozzá a kétféle lisztet. Sózd, majd ízesítsd őrölt köménnyel, ezután 20 percig hagyd állni.
Ha szükséges, akkor 0,5 dl szódavízzel hígíthatod. Picit kiolajozott forró palacsintasütőben darabonként süsd ki. 2 db – a szokásosnál vastagabb – palacsintát kell sütni!
Töltelék:
20 dkg főtt brokkolit alapos lecsepegtetés után vágj apró darabokra, ízesítsd 1 evőkanál vöröshagymakrémmel, 1 teáskanál piros arannyal és 1 evőkanál durvára tört kesudióval, majd alapos kikeverés után töltsd a palacsintákba. Forrón tálald!
Paralyos derelye
Hozzávalók:
- 1 evőkanál reszelt fokhagymás sajt
- 1 mokkáskanál fokhagymakrém
- őrölt szerecsendió
- só
- 25 dkg mirelit parajkrém
- 2 dkg margarin
- 2 db tojás
- 1 evőkanál hajdina liszt
- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 evőkanál őrölt sós mandula
Így készül:
A teljes kiőrlésű lisztet 1 tojással, 2 dkg margarinnal, pici sóval és 1-2 evőkanál vízzel gyúrd tésztává, majd nyújtsd vékonyra és derelyevágóval vágd 4×4 centis kockákra.
Töltsd meg 1-1 kávéskanálnyi parajkrémmel.
A parajkrémet a következőképp készítsd el: 25 dkg, levétől lecsurgatott mirelit parajkrémet 1 tojással, csipetnyi őrölt szerecsendióval, 1 evőkanál hajdinaliszttel, 1 mokkáskanál fokhagymakrémmel, 1 evőkanál reszelt fokhagymás sajttal keverj össze, majd az egészet hajtsd háromszögletűre és a széleket nyomkodd össze. Forró, sós vízben főzd ki és tálaláskor 1 evőkanál őrölt sós mandulával hintsd meg.
Gombás-majoránnás tészta
Hozzávalók:
- 1 teáskanál darált dió
- 1 mokkáskanál olaj
- só
- őrölt fehérbors
- majoránna
- 20 dkg nyers sampion gomba
- 6 dkg durum fodros nagykocka tészta
Így készül:
6 dkg durum fodros nagykocka tésztát sós, forró vízben főzz ki, majd szűrd le és gombamártással alaposan átkeverve fogyaszd.
A gombamártás a következőképp készül: a 20 dkg nyers sampion gombát kockázz apróra, csöppnyi forró olajon pirítsd meg, majd ízesítsd őrölt fehér borssal, csipetnyi sóval, majoránnával, 1 teáskanál darált dióval, aztán fedő alatt 10 percig saját levében párold.
Képek forrása: Profimedia