Zöldséges parasztburgonya Hozzávalók: 10 dkg főtt burgonya 10 dkg főtt kukorica őrölt bors só 1 mokkáskanál olaj 1 evőkanál natúr tökmag 1 db paradicsompaprika 1 db tojás Így készül10 dkg főtt burgonyát vágj kockára, majd keverd össze 10 dkg főtt kukoricával és 1 db nyers, kockázott paradicsompaprikával. Ízesítsd 1 db tojásban elkevert őrölt borssal és pici […]
Zöldséges parasztburgonya
Hozzávalók:
- 10 dkg főtt burgonya
- 10 dkg főtt kukorica
- őrölt bors
- só
- 1 mokkáskanál olaj
- 1 evőkanál natúr tökmag
- 1 db paradicsompaprika
- 1 db tojás
Így készül
10 dkg főtt burgonyát vágj kockára, majd keverd össze 10 dkg főtt kukoricával és 1 db nyers, kockázott paradicsompaprikával. Ízesítsd 1 db tojásban elkevert őrölt borssal és pici sóval. Öntsd kiolajozott forró serpenyőbe, majd 5 perc alatt – folyamatosan kevergetés közben – süsd össze! Tálaláskor szórd meg 1 evőkanál natúr tökmaggal!
Zelleres barnarizs
Hozzávalók:
- 20 dkg zeller
- 1 csokor zeller zöld
- 8 dkg barnarizs
- só
- 1 evőkanál darált amerikai mogyoró
Így készül:
A 20 dkg nyersen finomra reszelt zellert és 1 nagy csokor aprított zeller zöldet keverj össze a főtt barnarizzsel. A barnarizst főzés előtt 15 percre áztasd meleg vízbe, majd kétszeres mennyiségű sós vízben főzd készre. A zelleres rizst ízlés szerint fűszerezd sóval és 1 evőkanál darált amerikai mogyoróval tálald!
Sárgarépás árpagyöngy
Hozzávalók:
- 25 dkg sárgarépa
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 8 dkg árpagyöngy
- só
- őrölt szerecsendió
Így készül:
25 dkg nyersen finomra reszelt sárgarépát és 1 nagy csokor aprított petrezselyemzöldet keverj össze egy tálban a főtt árpagyönggyel. Sóval és őrölt szerecsendióval ízesítsd. Tálaláskor 1 evőkanál durvára tört pekándióval szórd meg!
Képek forrása: Profimedia