A táplálkozással foglalkozó szakértők mára szinte egyöntetűen vallják, hogy az emberi szervezet számára a reggeli tekinthető a legfontosabb étkezésnek. Hisz a reggeli idején indul a nap, ilyenkor vesszük magunkhoz a napi teendők ellátásához szükséges energiát. Ha nem reggelizel, könnyen előfordulhat, hogy a munkahelyen, az iskolában képtelen vagy koncentrálni, feszült vagy és ideges, erőtlen és kedvetlen. […]
A táplálkozással foglalkozó szakértők mára szinte egyöntetűen vallják, hogy az emberi szervezet számára a reggeli tekinthető a legfontosabb étkezésnek. Hisz a reggeli idején indul a nap, ilyenkor vesszük magunkhoz a napi teendők ellátásához szükséges energiát. Ha nem reggelizel, könnyen előfordulhat, hogy a munkahelyen, az iskolában képtelen vagy koncentrálni, feszült vagy és ideges, erőtlen és kedvetlen. A táplálkozás-szakértők arra igyekeznek felhívni a figyelmet, hogy azok a fogyókúrázók, akik a reggeli elhagyásától vagy csökkentésétől remélnek eredményt, rossz úton járnak, hiszen az éhségérzet a későbbi napszakokban fokozottan tör rájuk, és ez nassoláshoz vagy nagyobb adagok elfogyasztásához vezethet.
Milyen a jó reggeli?
Ez ideális esetben szervezetünk napi energiaszükségletének 20 százalékát fedezi.
Ha fogyókúrád és egészséged szempontjából is a legmegfelelőbb reggelit szeretnéd összeállítani, az alábbi hozzávalókból válogass:
- rostban gazdag gabonafélék, teljes kiőrlésű kenyér, zabkorpa, búzacsíra
- joghurt, kefír
- nyers vagy aszalt gyömölcsök, friss zöldségek zöldségből