Grill csirkemell hagymás káposztasalátávalHozzávalók: 1 dl víz ízlés szerinti mennyiségű só őrölt kömény őrölt bors fűszerpaprika 1 mokkáskanál barnacukor 1 mokkáskanál olaj 2 evőkanál almaecet 5 dkg lilahagyma 15 dkg fejes káposzta 15 dkg nyers filézett csirkemell Így készül: Grill csirkemell: A nyers filézett csirkemellet kiklopfoljuk, pici sóval, őrölt borssal és fűszerpaprikával meghintjük, majd teflonedényben […]
Grill csirkemell hagymás káposztasalátával
Hozzávalók:
- 1 dl víz
- ízlés szerinti mennyiségű só
- őrölt kömény
- őrölt bors
- fűszerpaprika
- 1 mokkáskanál barnacukor
- 1 mokkáskanál olaj
- 2 evőkanál almaecet
- 5 dkg lilahagyma
- 15 dkg fejes káposzta
- 15 dkg nyers filézett csirkemell
Így készül:
Grill csirkemell:
A nyers filézett csirkemellet kiklopfoljuk, pici sóval, őrölt borssal és fűszerpaprikával meghintjük, majd teflonedényben csöppnyi olajon mindkét oldalát 5-5 percig sütjük. (Ha készen kapható grill csirkemellel dolgozunk, akkor azt csak kevés víz hozzáadásával, egy serpenyőben lefedve átmelegítjük.
Hagymás káposztasaláta:
1 kis fej lilahagymát és 15 dkg reszelt káposztát besózunk, majd 1 óra állás után a levét kicsavarjuk, egy tálban összekeverjük és félretesszük.
Az öntet:
1 dl vízben 2 evőkanál almaecetet elkeverünk, fűszerezzük ízlés szerinti mennyiségű őrölt köménnyel és 1 mokkáskanál barnacukororral. Az öntetet rálocsoljuk a salátára és az egészet alaposan átkeverjük.
Lencsével töltött karalábé
Hozzávalók:
- babérlevél
- só
- 20 dkg vörös lencse
- 100 g sovány sajtkrém
- 3 db karalábé
Így készül:
A 3 db karalábét meghámozzuk, kikaparjuk a közepüket és a 20 dkg vörös lencsével együtt forró, sós, babérleveles vízben kb. 15 percig főzzük. Az egészet lecsepegtetve hűlni hagyjuk. Töltelék: 100 g sovány sajtkrémet összekeverünk 20 dkg főtt, ledarált vörös lencsével, a főtt, ledarált karalábékaparékkal, majd a kivájt karalábékba visszatöltjük. Olajjal kikent tűzálló tálba rakva, előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Zöldséges paraszt krumpli
Hozzávalók:
- 10 dkg főtt burgonya
- 10 dkg főtt kukorica
- őrölt bors
- só
- 1 mokkáskanál olaj
- 1 evőkanál natúr tökmag
- 1 db paradicsompaprika
- 1 db tojás
így készül:
10 dkg főtt burgonyát kockára vágunk, majd összekeverünk 10 dkg főtt kukoricával és 1 db nyers, kockázott paradicsompaprikával. Ízesítjük 1 db tojásban elkevert őrölt borssal és pici sóval. Kiolajozott forró serpenyőbe öntjük, majd 5 perc alatt folyamatosan kevergetve összesütjük. Tálaláskor 1 evőkanál natúr tökmaggal megszórjuk.
Képek forrása: Profimedia.hu