Főoldal > DIÉTA > 3 kényeztető őszi recept

3 kényeztető őszi recept

fogyókúraőszirecept
0

Írta:

Rozmaringos fasírtgolyók Hozzávalók: ½ kg darált sertés- és marhahús vegyesen beáztatott és kinyomkodott zsömle 1 tojás 1 apróra vágott vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 gally friss rozmaring só bors olaj a sütéshez A rozmaringleveleket megmossuk és felaprítjuk. A húst összekeverjük a megdinsztelt hagymával, kipréselt fokhagymával, majd hozzáadjuk a beáztatott zsömlét, a tojást és a fűszereket. […]

Rozmaringos fasírtgolyók

Hozzávalók:

  • ½ kg darált sertés- és marhahús vegyesen
  • beáztatott és kinyomkodott zsömle
  • 1 tojás
  • 1 apróra vágott vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 gally friss rozmaring
  • bors
  • olaj a sütéshez

A rozmaringleveleket megmossuk és felaprítjuk. A húst összekeverjük a megdinsztelt hagymával, kipréselt fokhagymával, majd hozzáadjuk a beáztatott zsömlét, a tojást és a fűszereket. Vizes kézzel apró golyókat formázunk a húsmasszából és forró olajban kisütjük.

Pesztós csigák

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg frissen reszelt parmezán vagy pecorino sajt
  • 15 dkg pesztó medvehagymából, bazsalikomból vagy olajban eltett szárított paradicsomból (pesto rosso)

A leveles tésztát kiterítjük, megkenjük a pesztóval, megszórjuk sajttal, feltekerjük, és bekenjük tojássárgájával. Hűtőben pihentetjük fél órát, majd kb. 1 cm-es csigákra vágjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon mintegy tíz percig sütjük. A sütőből kivéve, konyhai papírtörlőre helyezve felitathatjuk a felesleges zsiradékot.

0014723_1.jpg ()

Színes krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 75 kg burgonya
  • 4-5 db főtt cékla
  • 2-3 db narancs
  • két marék rukkola saláta
  • olivaolaj
  • bors

Így készül:
Főzzük meg héjában a krumplit, majd ha kissé lehűlt, szedjük le a héját és kockázzuk fel apróra. Adjuk hozzá a szintén felkockázott főtt céklát és a két-három centis darabokra felaprított narancsgerezdeket. Sózzuk, borsozzuk, majd locsoljuk meg olivaolajjal és keverjük össze. Óvatosan forgassuk hozzá a megmosott és megszárított rukolaleveleket.

Fahéjas-szilvás pite

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 +5 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tk reszelt narancshéj
  • ½ kg kimagozott, negyedelt szilva
  • 1-2 tk fahéj

Így készül:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, végül a sütőporral elkevert lisztet és a reszelt narancshéjat. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a masszát, majd rádobjuk a lisztben megforgatott szilvát. Előmelegített sütőben 175 fokon, kb. 30 percig sütjük. A sütőből kivéve még forrón megszórjuk a cukorral elkevert fahéjjal.

Képek forrása: Profimedia.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X