1. Csicseri borsókrém Hozzávalók: 5 dkg főtt – apróra vágott csicseriborsó 2 dkg light sajtkrém 1 evőkanál aprózott metélőhagyma őrölt fehér bors, só – ízlés szerint Elkészítés:A főtt, apróra vágott csicseriborsót alaposan keverd át light sajtkrémmel és az aprózott metélőhagymával. 2. Céklás-almás tormakrém Hozzávalók: 5 dkg főtt, reszelt cékla 2 dkg frissen reszelt alma 1 […]
1. Csicseri borsókrém
Hozzávalók:
- 5 dkg főtt – apróra vágott csicseriborsó
- 2 dkg light sajtkrém
- 1 evőkanál aprózott metélőhagyma
- őrölt fehér bors, só – ízlés szerint
Elkészítés:
A főtt, apróra vágott csicseriborsót alaposan keverd át light sajtkrémmel és az aprózott metélőhagymával.
2. Céklás-almás tormakrém
Hozzávalók:
- 5 dkg főtt, reszelt cékla
- 2 dkg frissen reszelt alma
- 1 dkg tormakrém
- 2 dkg tejföl
- só – ízlés szerint
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan keverd át és sózd meg ízlés szerint.
3. Fűszeres articsókakrém
Hozzávalók:
- 5 dkg articsóka szív (konzerv)
- 1 teáskanál citromlé
- 1 kávéskanál szűz olíva olaj
- só, őrölt színes bors, csípős chili – ízlés szerint
Elkészítés:
Az articsókát pépesítsd a villával, add hozzá a citromlét, olíva olajat. Pici sóval, őrölt színes borssal, ízlés szerint chilivel ízesítsd.
+ 1 tipp: Ha mindenkivel koccintasz, akkor az alkoholos italt kísérd le egy nagy pohár vízzel!
Képek forrása: Profimédia