1. Mákos joghurt (1 adag) – reggeli nassolásra Hozzávalók:1 pohár (150 g)natúr joghurt 15 g mák ízlés szerinti mennyiségű édesítőpor vagy édesítő folyadék Elkészítés:Egyszerűen csak keverd bele a joghurtba a darált mákot és az édesítőt. Hűtőben hagyd állni egy keveset, hogy összeérjenek az ízek, és már eheted is. 2. Kókuszos túrógolyó (kb. 20-25 közepes golyó […]
1. Mákos joghurt (1 adag) – reggeli nassolásra
Hozzávalók:
1 pohár (150 g)natúr joghurt
15 g mák
ízlés szerinti mennyiségű édesítőpor vagy édesítő folyadék
Elkészítés:
Egyszerűen csak keverd bele a joghurtba a darált mákot és az édesítőt. Hűtőben hagyd állni egy keveset, hogy összeérjenek az ízek, és már eheted is.
2. Kókuszos túrógolyó (kb. 20-25 közepes golyó lesz belőle) – csajos csevejekre
Hozzávalók:
25 dkg sovány tehéntúró
25 dkg kókuszreszelék
20 dkg porcukornak megfelelő édesítőpor (kb.20 g)
vanília rúd kikapart belseje
Elkészítés:
A túrót egy tálban villával törd össze, majd keverd el az édesítőporral, a vaníliarúd kikapart belsejével és a kókuszreszelék kb. 2/3-ával (jól formázható, de egy kicsit ragacsos masszát kapsz). Hagyd állni kb. 10 percet, majd formázz kis golyókat, forgasd bele a maradék kókuszreszelékbe. Előnye hogy nem kell sütni és elég gyorsan elkészül.
Extra tipp: az alapanyagok miatt az íze emlékeztet a raffaelo-ra. Ezért ha van kedved, akkor a golyók formázásakor a közepébe mandulát is nyomhatsz, hogy a hasonlóságot jobban kihangsúlyozd. J
3. Gofri zablisztből (18 gorfira elegendő mennyiség) – családi összejövetelekre
Hozzávalók
23 dkg zabliszt
1 evőkanál cukor
1/2 teáskanál só
2 teáskanál szódabikarbóna
3 db tojás
3,75 dl tej
1,25 dl olaj
Elkészítés
A tojásfehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A száraz hozzávalókat (zabliszt, cukor, só, szódabikarbóna) összekeverjük. A tojássárgájákhoz hozzáadjuk a tejet, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. Miután elkevertük, hozzáadjuk az olajat is, majd végül a tojások keményre vert habját is óvatosan hozzákeverjük. Előmelegített gofrisütőben barnára sütjük. Cukormentes lekvárral, és/vagy édesítővel és sovány tejjel készített csokipudinggal kínáld!
Képek forrása: Profimédia, Barna Krisztián