Főoldal > DIÉTA > Béres Alexandra – 3 ünnepi recept a wellness jegyében

Béres Alexandra – 3 ünnepi recept a wellness jegyében

Béres Alexandradiétarecept
0

Írta:

1. Gesztenye krémleves Hozzávalók:3 csomag cukormentes gesztenyepüré 7 dl 1,5%-os tej 1 dl száraz vörösbor 3 dl 10%-os, cukormentes tejszín rumaromamirelit meggy édesítőszer Elkészítés:A gesztenyepürét összeturmixoljuk a tejjel, a tejszínnel, a rumaromával és az édesítő egy részével, majd betesszük a hűtőbe. A vörösbort felforraljuk, hozzáadjuk az édesítőszert  és a mirelit meggyet, majd összeforraljuk. A levest […]

1. Gesztenye krémleves

Hozzávalók:
3 csomag cukormentes gesztenyepüré
7 dl 1,5%-os tej
1 dl száraz vörösbor
3 dl 10%-os, cukormentes tejszín
rumaroma
mirelit meggy
édesítőszer

Elkészítés:
A gesztenyepürét összeturmixoljuk a tejjel, a tejszínnel, a rumaromával és az édesítő egy részével, majd betesszük a hűtőbe. A vörösbort felforraljuk, hozzáadjuk az édesítőszert  és a mirelit meggyet, majd összeforraljuk. A levest hidegen tálaljuk, de a vörösboros meggyet még forrón tesszük rá.

0016008_1.jpg ()

2. Tormás lazac, fűszeres sütőtök kockákkal

Hozzávalók:
4 nagy szelet lazac
4 teáskanál ecetes torma
4 teáskanál kávétejszín (cukormentes, 10% zsíradéktartalommal)

bors
kapor
petrezselyem zöld
margarin a jénai kikenéséhez
pár csepp olívaolaj a sütéshez
pár csepp citromlé
1 db sütőtök
1 evőkanál margarin
szerecsendió

Elkészítés:
Enyhén megsózzuk és megborsozzuk a szép szelet lenyúzott lazacfiléket. Beleforgatjuk friss petrezselyem és kapor keverékébe, majd megsütjük egy teflon serpenyőben pár csepp olívaolajon. Kivesszük, belefektetjük egy margarinnal kikent tűzálló tálba. Citromlével meglocsoljuk. Az ecetes tormát elkeverjük a tejszínnel, és a hal tetejére kenjük. Kb. 15-20 percre betoljuk egy 180 fokra előmelegített sütőbe, és készre sütjük. A sütőtököt meghámozzuk, kockára vágjuk, és a margarinon, saját gőzében megpároljuk. Sóval és szerecsendióval fűszerezzük és köretként a hal mellé tálaljuk.

3. Adventi aszalt szilvás muffin (12 db)

Hozzávalók:
25 dkg zabpehelyliszt
4 db tojás
3 teáskanál sütőpor
6 dkg étcsokoládé (cukormentes)
24 szem aszalt szilva
15 dkg margarin
0,8 dl 1,5%-os tej
20 g édesítőpor
mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Margarinozzuk ki a muffin sütőt (ha szilikonos, nem szükséges bele semmilyen plusz zsiradék). A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük kemény habbá. A zabpehelylisztet és sütőport, és a mézeskalács fűszerkeveréket keverjük össze. Egy másik tálban kererjük össze a tojássárgáját, az édesítő port, margarint és a tejet. Keverjük hozzá a száraz hozzávalókhoz a nedveset. Végül óvatosan keverjük a masszához a felvert habot, majd töltsük a muffin forma feléig. Adagoljuk bele a darabokra tört csokit és az aszalt szilva szemeket, hogy mindegyikbe egyformán kerüljön mindkettőből. Kb. 20-25 perc alatt süssük készre. A massza nem túl folyékony, de ez nem okoz problémát. Ha 3/4-ig töltjük a muffin formát – ahogy más muffin recepteknél – nem lesz elég 12 db-hoz, ezért javasolt félig tölteni.

Képek forrása: Profimédia, Barna Krisztián


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X