Reggeli 1 személyre:tea 1 filterből főzveKorpás abonett 2-3db Zöldséges tojáslepény / 1adag Hozzávalók:tojás 2 közepes darabtej, 1,5%-os 20golívaolaj 5gsárgarépa 30gcsiperke 30gvöröshagyma 20gpetrezselyem zöld só Elkészítés:A gombát nagy kockákra, a sárgarépát karikákra, a vöröshagymát apróra vágjuk. Teflonserpenyőben olívaolajon átfuttatjuk. Sózzuk, meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Zsírjára pirítva hozzákeverjük a tejjel felvert tojásokat és megsütjük. […]
Reggeli 1 személyre:
tea 1 filterből főzve
Korpás abonett 2-3db
Zöldséges tojáslepény / 1adag
Hozzávalók:
tojás 2 közepes darab
tej, 1,5%-os 20g
olívaolaj 5g
sárgarépa 30g
csiperke 30g
vöröshagyma 20g
petrezselyem zöld
só
Elkészítés:
A gombát nagy kockákra, a sárgarépát karikákra, a vöröshagymát apróra vágjuk. Teflonserpenyőben olívaolajon átfuttatjuk. Sózzuk, meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Zsírjára pirítva hozzákeverjük a tejjel felvert tojásokat és megsütjük. Melegen tálaljuk.
Ebéd 1 személyre:
Pulykacomb fehérborral, vele sült körettel / 1adag
Hozzávalók:
pulykacomb 120g
fejes káposzta 250g
vöröshagyma 30g
fehérbor 20g
olaj 8ml
fokhagyma
ecet
majoránna
só
feketebors
köménymag
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a pulykacombot, sózzuk, megszórjuk borssal és majorannával, és elősütjük. Közben a fejeskáposztát megsózzuk, összekeverjük egy kevés köménymaggal, meglocsoljuk ecettel. A fokhagymát apróra vágjuk. Római tálban vagy teflonedényben készítjük: belehelyezzük az edénybe a káposztát, ráhalmozzuk a hagymás hús szeleteket, megszórjuk a fokhagymával, az egészet meglocsoljuk fehérborral és alaposan elkeverjük. Fedő alatt pároljuk az egészet (szükség esetén kevés vizet aláönthetünk).
Uzsonna 1 személyre:
Dupla vaníliapuding light / 1adag
Hozzávalók:
tej, 1,5%-os 250g
vaníliás pudingpor 20g
folyékony édesítő
Elkészítés:
A tejet 2/3-át felforraljuk, közben a pudingport a maradék hideg tejjel simára keverjük, majd a takarékra állított forralt tejhez, sűrű, egyenletes kevergetés mellett hozzácsorgatjuk.
Vacsora 1 személyre:
grill csirke 1/4db
Joghurtos-jégsalátás uborkasaláta / 1adag
Hozzávalók:
kígyóuborka 200g
jégsaláta 50g
joghurt 50g
só
mustár
folyékony édesítő
Elkészítés:
A jégsalátát nagyobb darabokra tépkedjük. Az uborkát megmossuk, vékonyra szeleteljük és besózzuk. Rövid állás után kicsavarjuk és összekeverjük a mustárral, édesítővel, borssal ízesített joghurttal. Tálalásig letakarva hűtőben tároljuk.
Képek forrása: Profimédia