Főoldal > DIÉTA > Kilencedik nap

Kilencedik nap

Béres Alexandradiétasúlykontroll
0

Írta:

Reggeli 1 személyre:tea 1 filterből főzveKorpás abonett 2-3db Zöldséges tojáslepény / 1adag Hozzávalók:tojás 2 közepes darabtej, 1,5%-os 20golívaolaj 5gsárgarépa 30gcsiperke 30gvöröshagyma 20gpetrezselyem zöld só  Elkészítés:A gombát nagy kockákra, a sárgarépát karikákra, a vöröshagymát apróra vágjuk. Teflonserpenyőben olívaolajon átfuttatjuk. Sózzuk, meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Zsírjára pirítva hozzákeverjük a tejjel felvert tojásokat és megsütjük. […]

Reggeli 1 személyre:
tea 1 filterből főzve
Korpás abonett 2-3db

Zöldséges tojáslepény / 1adag

Hozzávalók:
tojás 2 közepes darab
tej, 1,5%-os 20g
olívaolaj 5g
sárgarépa 30g
csiperke 30g
vöröshagyma 20g
petrezselyem zöld 
só 

Elkészítés:
A gombát nagy kockákra, a sárgarépát karikákra, a vöröshagymát apróra vágjuk. Teflonserpenyőben olívaolajon átfuttatjuk. Sózzuk, meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Zsírjára pirítva hozzákeverjük a tejjel felvert tojásokat és megsütjük. Melegen tálaljuk.

Ebéd 1 személyre:
Pulykacomb fehérborral, vele sült körettel / 1adag

Hozzávalók:
pulykacomb 120g
fejes káposzta 250g
vöröshagyma 30g
fehérbor 20g
olaj 8ml
fokhagyma 
ecet  
majoránna 

feketebors 
köménymag

Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a pulykacombot, sózzuk, megszórjuk borssal és majorannával, és elősütjük. Közben a fejeskáposztát megsózzuk, összekeverjük egy kevés köménymaggal, meglocsoljuk ecettel. A fokhagymát apróra vágjuk. Római tálban vagy teflonedényben készítjük: belehelyezzük az edénybe a káposztát, ráhalmozzuk a hagymás hús szeleteket, megszórjuk a fokhagymával, az egészet meglocsoljuk fehérborral és alaposan elkeverjük. Fedő alatt pároljuk az egészet (szükség esetén kevés vizet aláönthetünk).

Uzsonna 1 személyre:
Dupla vaníliapuding light / 1adag

Hozzávalók:
tej, 1,5%-os 250g
vaníliás pudingpor 20g
folyékony édesítő

Elkészítés:
A tejet 2/3-át felforraljuk, közben a pudingport a maradék hideg tejjel simára keverjük, majd a takarékra állított forralt tejhez, sűrű, egyenletes kevergetés mellett hozzácsorgatjuk.

Vacsora 1 személyre:
grill csirke 1/4db

Joghurtos-jégsalátás uborkasaláta / 1adag

Hozzávalók:
kígyóuborka 200g
jégsaláta 50g
joghurt 50g
só 
mustár
folyékony édesítő 

Elkészítés:
A jégsalátát nagyobb darabokra tépkedjük. Az uborkát megmossuk, vékonyra szeleteljük és besózzuk. Rövid állás után kicsavarjuk és összekeverjük a mustárral, édesítővel, borssal ízesített joghurttal. Tálalásig letakarva hűtőben tároljuk.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X