Reggeli: 1 személyre (1 db muffin)tej, 1,5%-os 1dl Meggyes zabos muffin /12dbHozzávalók:tej, 1,5%-os 3dlzabkorpa 200g light meggy befőtt 1üvegtojás 3 közepes darabsütőpor 0,5 csomagédesítő por 3evőkanál Elkészítés:A tojássárgáját az édesítővel kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, a sütőport, beleszórjuk a zabkorpát és könnyedén hozzákeverjük a tojáshabot, végül a meggyet. Formákba öntve előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 20-25 perc, 180 fok). Ebéd 1 […]
Reggeli: 1 személyre (1 db muffin)
tej, 1,5%-os 1dl
Meggyes zabos muffin /12db
Hozzávalók:
tej, 1,5%-os 3dl
zabkorpa 200g
light meggy befőtt 1üveg
tojás 3 közepes darab
sütőpor 0,5 csomag
édesítő por 3evőkanál
Elkészítés:
A tojássárgáját az édesítővel kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, a sütőport, beleszórjuk a zabkorpát és könnyedén hozzákeverjük a tojáshabot, végül a meggyet. Formákba öntve előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 20-25 perc, 180 fok).
Ebéd 1 személyre:
Fűszeresen sült pulykacomb/1adag
Hozzávalók:
pulykacomb 120g
olaj 3ml
só
fokhagyma
feketebors
Elkészítés:
Az ízlés szerint szeletre vagy csíkokra vágott pulykacombot a sóval, borssal és fokhagymával egyaránt összedolgozzuk és olajon, erős nyílt lángon hirtelen – sűrű rázogatás, óvatos keverés – mellett puhára sütjük. Más friss fűszerekkel is készíthetjük.
Zöldborsó főzelék/ 1adag
Hozzávalók:
mirelit zöldborsó 200g
zabliszt 10g
tej, 1,5%-os 0,5dl
víz
só
petrezselyemzöld
Elkészítés:
Friss zöldborsóból a legfinomabb, de mirelitből is jót készíthetünk. Sóval, petrezselyemmel tejben és vízben majdnem puhára főzzük. Ha már majdnem megpuhult, zabliszttel hintve sűrítjük hozzámelegítéses módszerrel, hogy szép egynemű maradjon a főzelék. Összeforraljuk a liszttel, és forrón tálalhatjuk is.
Fahéjas sült alma/ 1adag
Hozzávalók:
alma 250g
fahéj
szegfűszeg
citromlé
folyékony édesítő
Elkészítés:
Az almákat megmossuk és a magházukat a speciális csumázóval, egyben kitoljuk. A magház nélküli gyümölcsöket oldalára fordítva kb. 1 cm vastag karikákra szeleteljük (közepén látszik majd a lyuk). A szeletelés után azonnal citromlével meglocsoljuk, nehogy almánk megbarnuljon. Kikent tepsibe soroljuk és kevés őrölt fahéjjal megszórjuk. Pár szem szegfűszeget mellétéve forró sütőben pár perc alatt elkészül. Vigyázzunk arra, nehogy túlsüssük, mert folyóssá válhat az alma.
Uzsonna:
alma 1 nagyobb darab
túró ice light 1darab
Vacsora 1 személyre:
Zöldsaláta varázs joghurt öntettel, friss túróval/1adag
Hozzávalók:
félzsíros tehéntúró 50g
kígyóuborka 100g
fejes saláta 30g
zöldpaprika 100g
spenót 20g
joghurt 2 közepes evőkanál
friss citromlé 1 csapott mokkáskanál
mustár 1közepes mokkáskanál
folyékony édesítő
friss bazsalikom
fokhagyma
feketebors
só
Elkészítés:
Először elkészítjük a joghurt öntetet: a joghurtot összekeverjük a citromlével, édesítővel, bazsalikommal, mustárral, sóval, borssal és tört fokhagymával. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeit. Közben a kígyóuborkát és paprikát vékony csíkokra vágjuk, a fejes (vagy jég-) salátát és spenót leveleket apróra tépkedjük. A túrót villával jól összetörjük, rászórjuk a zöld salátára, majd a hűtőből elővett joghurtöntettel meglocsoljuk. Jól összekeverjük, és tálalásig még visszatesszük hűlni.
Kép forrása: Profimédia