Főoldal > DIÉTA > Második nap

Második nap

diéta
0

Írta:

Reggeli: 1 személyre (1 db muffin)tej, 1,5%-os 1dl Meggyes zabos muffin /12dbHozzávalók:tej, 1,5%-os 3dlzabkorpa 200g light meggy befőtt 1üvegtojás 3 közepes darabsütőpor 0,5 csomagédesítő por 3evőkanál Elkészítés:A tojássárgáját az édesítővel kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, a sütőport, beleszórjuk a zabkorpát és könnyedén hozzákeverjük a tojáshabot, végül a meggyet. Formákba öntve előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 20-25 perc, 180 fok). Ebéd 1 […]

Reggeli: 1 személyre (1 db muffin)
tej, 1,5%-os 1dl

Meggyes zabos muffin /12db

Hozzávalók:
tej, 1,5%-os 3dl
zabkorpa 200g 
light meggy befőtt 1üveg
tojás 3 közepes darab
sütőpor 0,5 csomag
édesítő por 3evőkanál

Elkészítés:
A tojássárgáját az édesítővel kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, a sütőport, beleszórjuk a zabkorpát és könnyedén hozzákeverjük a tojáshabot, végül a meggyet. Formákba öntve előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 20-25 perc, 180 fok).

Ebéd 1 személyre:
Fűszeresen sült pulykacomb/1adag

Hozzávalók:
pulykacomb 120g
olaj 3ml
só 
fokhagyma 
feketebors 

Elkészítés:
Az ízlés szerint szeletre vagy csíkokra vágott pulykacombot a sóval, borssal és fokhagymával egyaránt összedolgozzuk és olajon, erős nyílt lángon hirtelen – sűrű rázogatás, óvatos keverés – mellett puhára sütjük.  Más friss fűszerekkel is készíthetjük.

Zöldborsó főzelék/ 1adag

Hozzávalók:
mirelit zöldborsó 200g
zabliszt 10g
tej, 1,5%-os 0,5dl
víz

petrezselyemzöld

Elkészítés:
Friss zöldborsóból a legfinomabb, de mirelitből is jót készíthetünk. Sóval, petrezselyemmel tejben és vízben majdnem puhára főzzük. Ha már majdnem megpuhult, zabliszttel hintve sűrítjük hozzámelegítéses módszerrel, hogy szép egynemű maradjon a főzelék. Összeforraljuk a liszttel, és forrón tálalhatjuk is.

Fahéjas sült alma/ 1adag

Hozzávalók:
alma 250g
fahéj
szegfűszeg 
citromlé
folyékony édesítő

Elkészítés:
Az almákat megmossuk és a magházukat a speciális csumázóval, egyben kitoljuk. A magház nélküli gyümölcsöket oldalára fordítva kb. 1 cm vastag karikákra szeleteljük (közepén látszik majd a lyuk). A szeletelés után azonnal citromlével meglocsoljuk, nehogy almánk megbarnuljon. Kikent tepsibe soroljuk és kevés őrölt fahéjjal megszórjuk. Pár szem szegfűszeget mellétéve forró sütőben pár perc alatt elkészül. Vigyázzunk arra, nehogy túlsüssük, mert folyóssá válhat az alma.

Uzsonna: 
alma 1 nagyobb darab
túró ice light 1darab

Vacsora 1 személyre:
Zöldsaláta varázs joghurt öntettel, friss túróval/1adag

Hozzávalók:
félzsíros tehéntúró 50g
kígyóuborka 100g
fejes saláta 30g
zöldpaprika 100g
spenót 20g
joghurt 2 közepes evőkanál
friss citromlé 1 csapott mokkáskanál
mustár 1közepes mokkáskanál
folyékony édesítő 
friss bazsalikom 
fokhagyma 
feketebors 

Elkészítés:
Először elkészítjük a joghurt öntetet: a joghurtot összekeverjük a citromlével, édesítővel, bazsalikommal, mustárral, sóval, borssal és tört fokhagymával. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeit. Közben a kígyóuborkát és paprikát vékony csíkokra vágjuk, a fejes (vagy jég-) salátát és spenót leveleket apróra tépkedjük. A túrót villával jól összetörjük, rászórjuk a zöld salátára, majd a hűtőből elővett joghurtöntettel meglocsoljuk. Jól összekeverjük, és tálalásig még visszatesszük hűlni.

Kép forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X