Reggeli 1 személyre:tej, 1,5%-os 2dlKorpás abonett 2-3db Padlizsánkrém / 4adag!!! Hozzávalók:padlizsán 3db (kb. 70 dkg)paradicsom 1dbolaj 8 mlvöröshagyma 1db kis fejfokhagyma 2 gerezdsóbors Elkészítés:A padlizsánt megmossuk, villával alaposan megszurkáljuk a héjukat, majd 180 fokos sütőben kb. 1,5 órán át puhítjuk őket. Utána lehúzzuk a héjukat és a belüket felkockázzuk. 1 fej apróra vágott hagymát olajon megpirítunk, […]
Reggeli 1 személyre:
tej, 1,5%-os 2dl
Korpás abonett 2-3db
Padlizsánkrém / 4adag!!!
Hozzávalók:
padlizsán 3db (kb. 70 dkg)
paradicsom 1db
olaj 8 ml
vöröshagyma 1db kis fej
fokhagyma 2 gerezd
só
bors
Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, villával alaposan megszurkáljuk a héjukat, majd 180 fokos sütőben kb. 1,5 órán át puhítjuk őket. Utána lehúzzuk a héjukat és a belüket felkockázzuk. 1 fej apróra vágott hagymát olajon megpirítunk, 2 gerezd fokhagymát ráreszelünk, majd hozzáadjuk a padlizsán és paradicsom kockákat. Sózzuk, borsozzuk, és az egészet átpirítjuk. A krémállagot turmixolással érjük el.
Ebéd 1 személyre:
Fűszeres olívaolajban pácolt pulykamell / 1adag
Hozzávalók:
pulykamell 120g
olívaolaj 5g
vöröshagyma 8g
mustár
só
friss rozmaring
feketebors
Elkészítés:
A vöröshagymát finomra vágjuk, és az olívaolajba tesszük. Hozzáadjuk a mustárt, sót, borsot és rozmaringot, majd egyenletesen összekeverjük. A pulykamellet letisztítva, nagy darabokra előkészítve megforgatjuk a pácban és letakarva, hűtőben legalább egy napig érleljük, majd megsütjük.
Sárgaborsópüré / 1adag
Hozzávalók:
sárgaborsó 60g
vöröshagyma 5g
olívaolaj 3ml
só
babérlevél
Elkészítés:
Az átválogatott sárgaborsót olívaolajon pirított vöröshagymával, babérlevéllel, sóval puhára főzzük. Ha megpuhult, kevés főzőlé hozzáadásával pépessé turmixoljuk.
Uzsonna 1 személyre:
Alma 1 nagyobb darab
Túró ice light 1 darab
Vacsora 1 személyre:
Cukkínisaláta kapros öntettel / 1adag
Hozzávalók:
cukkíni 250g
joghurt 80g
olívaolaj 2g
kapor
fokhagyma
só
trappista light 50g
Elkészítés:
A vékonyra szeletelt cukkínit sütőben kevés olívaolajjal félpuhára pároljuk, kihűtjük, majd a finomra vágott kaporral, és tört fokhagymával kevert joghurthoz adjuk. Tálaláskor sovány sajttal megszórjuk.
Képek forrása: Profimédia