Főoldal > DIÉTA > 3 szuper fogyókúrás húsvéti recept

3 szuper fogyókúrás húsvéti recept

diétafogyókúrahúsvét
0

Írta: and

1. Sült sonka – tarja, újhagymás káposztasaláta Hozzávalók:15 dkg-s szeletnyi főtt, füstölt sonka vagy tarja1 mokkáskanál olaj1 csomag, zsenge újhagyma25 dkg finomra reszelt fejes káposzta2 evőkanál almaecet, só, őrölt kömény1 teáskanál barna cukor1 dl víz Elkészítés:Az újhagymát a zöldjével együtt karikázd vékonyra, keverd át a reszelt káposztával és kissé sózd meg. 10 perc állás után […]

1. Sült sonka – tarja, újhagymás káposztasaláta

Hozzávalók:
15 dkg-s szeletnyi főtt, füstölt sonka vagy tarja
1 mokkáskanál olaj
1 csomag, zsenge újhagyma
25 dkg finomra reszelt fejes káposzta
2 evőkanál almaecet, só, őrölt kömény
1 teáskanál barna cukor
1 dl víz

Elkészítés:
Az újhagymát a zöldjével együtt karikázd vékonyra, keverd át a reszelt káposztával és kissé sózd meg. 10 perc állás után csavard ki a levét és összekeverve tedd félre egy tálban. 1 dl vízben keverj el 2 evőkanál almaecetet, fűszerezd őrölt köménnyel, cukororral. Az öntetet locsold a salátára, jól keverd össze és tedd a hűtőbe 10 percre. Amíg összeérik a saláta, csöppnyi olajon süsd a sonka mindkét oldalát 3-5 percig. Ízlésesen tálald. 

0018376_1.jpg ()

2. Cikóriás tojássaláta retekkel kornspitzzel

Hozzávalók:
2 db tojás
1 db cikória saláta
2 evőkanál balzsamecet
1 teáskanál reszelt ecetes – tejszínes torma
1 mokkáskanál barna cukor
1 db kornspitz (magos kifli)
őrölt bors, só – ízlés szerint

Elkészítés:
Először az öntetet készítsd el.1 dl vízben keverd el teljesen simára a balzsamecetet, tejszínes tormát, barnacukrot, ízlés szerint őrölt borsot és sót. Vágj félbe 2 db főtt tojást, majd vékonyra karikázd fel és keverd össze a vékonyra metélt cikória salátával. Az öntettel meglocsolva, a magos kiflivel fogyaszd.

3. Friss retek variáció burgonyával, sajttal

Hozzávalók:
10 dkg fekete retek, finomra reszelve
3 db nagyobb hónapos retek vékonyra szeletelve
1 db ökölnyi héjában főtt burgonya
5 dkg mozzarella sajt
só, őrölt fehérbors, apróra vágott petrezselyemzöld, fél citrom leve – ízlés szerint

Elkészítés:
Tedd egy tálba a darabolt retkeket, és locsold meg citromlével. Ízlés szerint fűszerezd. Kockázd fel a mozzarella sajtot, reszeld le a héjában főtt burgonyát , és alaposan keverd őket össze a retekkel. 10 perc összeérés után fogyaszthatod. 

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X