1. Pirított tenger gyümölcsei kuszkusz körettel Hozzávalók: só 100 dkg brokkolicsíra 1 evőkanál olaj 20 dkg friss/mirelit vegyes tenger gyümölcsei koktél (polip, rák, kagyló, tintahalkarikák stb.) Italjavaslat: 3 dl víz Elkészítés:Pirított tenger gyümölcsei: A 20 dkg friss vagy mirelit vegyes tenger gyümölcsei koktélt 1 evőkanál forró olajon kissé átpirítjuk. Utána hozzáadunk 10 dkg brokkolicsírát, 0,5 […]
1. Pirított tenger gyümölcsei kuszkusz körettel
Hozzávalók:
- só
- 100 dkg brokkolicsíra
- 1 evőkanál olaj
- 20 dkg friss/mirelit vegyes tenger gyümölcsei koktél (polip, rák, kagyló, tintahalkarikák stb.)
Italjavaslat:
- 3 dl víz
Elkészítés:
Pirított tenger gyümölcsei: A 20 dkg friss vagy mirelit vegyes tenger gyümölcsei koktélt 1 evőkanál forró olajon kissé átpirítjuk. Utána hozzáadunk 10 dkg brokkolicsírát, 0,5 dl vizet aláöntünk és 1 mokkáskanál hal fűszerkeverékkel megszórjuk. 5-6 perc alatt készre pároljuk. Kuszkusz köret: 0,75 dl enyhén sós vizet felforralunk, majd 0,5 dl (kb. 50 g) kuszkuszt és 1 mokkákanál aprított rozmaringot szórunk bele. Gyorsan átkeverjük, a tüzet elzárjuk alatta és lefedjük. Kb. 5 perc múlva puhul meg. Fogyasztás előtt a pirított tenger gyümölcseit alaposan átforgatjuk a kuszkusz körettel. Jó étvágyat!
2. Padlizsános-chilis-rákos durum makaróni
Hozzávalók:
- 10 dkg fagyasztott-tisztított aprórák
- 1 mokkáskanál olaj
- kakukkfű
- só
- 20 dkg padlizsán
- 8 dkg durum makaróni
Italjavaslat:
- 3 dl víz
Elkészítés:
A durum makarónit forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A raguhoz a padlizsánt metéltre vágjuk, picit sós-kakukkfüves ízesítéssel csöppnyi forró olajon hirtelen megpirítjuk. Majd 1 db vékonyan felkarikázott chili paprikát (vagy fél darab édes paprikát) és 10 dkg fagyasztot-tisztított aprórákot hozzáadunk, aztán 1 dl vizet aláöntve fedő alatt 10 percig saját levében pároljuk. Tálaláskor a tésztát a raguval és annak levével együtt átkeverjük. Jó étvágyat!
3. Paella polippal
Hozzávalók:
- víz
- aprózott petrezselyem zöld
- kurkuma
- reszelt vöröshagyma
- só
- 5 dkg barnarizs
- 20 dkg mirelit francia vegyes köret
- 15 dkg tisztított polip
Italjavaslat:
- 3 dl víz
Elkészítés:
A tisztított polipot (konzerv is jó, de akkor azt csak az étel elkészülte után lehet hozzáadni!) kockára vágjuk, aztán a mirelit francia vegyes körettel és a (15 percre) előáztatott (majd lecsepegtetett) barnarizzsel egy főzőedénybe tesszük. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, reszelt vöröshagymával és kurkumával, valamint 1 gerezd összenyomott fokhagymával. Ezután az egészet bőven ellepő vízzel felengedjük és időnként megkavargatva készre főzzük. Végül megszórjuk a tetejét aprózott petrezselyem zölddel. Melegen fogyasztjuk. Jó étvágyat!