Főoldal > DIÉTA > Nagy őszi fogyás pofonegyszerűen – mintaétrenddel

Nagy őszi fogyás pofonegyszerűen – mintaétrenddel

beverly hills diétadiétafogyókúra
0

Írta: and

Ez a megreformált Beverly Hills-diéta mintahét a gyümölcsprogram utáni időszakra szól, és egyszerűsítve, ugyanaz a zöldségköret van ebédre és vacsorára más-más feltéttel! Ha szigorúan betartod az étrendet, nem szabad zsiradékot használni, de egészségesebb a fogyás üteme, ha minden ebédhez-vacsorához 1-1 kávéskanál hidegen sajtolt olajat is keversz (hogy a zöldséghez vagy a feltéthez, az már ízlés dolga). […]

Ez a megreformált Beverly Hills-diéta mintahét a gyümölcsprogram utáni időszakra szól, és egyszerűsítve, ugyanaz a zöldségköret van ebédre és vacsorára más-más feltéttel! Ha szigorúan betartod az étrendet, nem szabad zsiradékot használni, de egészségesebb a fogyás üteme, ha minden ebédhez-vacsorához 1-1 kávéskanál hidegen sajtolt olajat is keversz (hogy a zöldséghez vagy a feltéthez, az már ízlés dolga). A diéta akkor lesz hatásos, ha minden nap legalább 1,5-2 liter ivó- vagy forrásvizet is elfogyasztasz. Figyelj arra, hogy a vizek ásványi anyag tartalma kb. 500 mg/l legyen!

1. nap


Reggeli: 20 dkg friss füge

Tízórai: 2 dl natúr joghurt

Ebéd: 5 dkg főtt barna rizs, brokkolis párolt zöldséggel
Hozzávalók a brokkolis párolt zöldséghez:
20 dkg brokkoli
5 dkg sárgarépa
5 dkg zeller
nátrium csökkentett só, és friss, aprított petrezselyemzöld – ízlés szerint

Uzsonna: 2 dkg mentolos étcsoki

Vacsora: brokkolis párolt zöldség 25 dkg kakukkfüves mikróban párolt pisztránggal
Hozzávalók a brokkolis párolt zöldséghez:
20 dkg brokkoli
5 dkg sárgarépa
5 dkg zeller
nátrium csökkentett só, és friss, aprított petrezselyemzöld – ízlés szerint

2. nap

Reggeli: 20 dkg friss szőlő

Tízórai: 2 dl tej

Ebéd: 2 db tükörtojás, hozzá hagymás gombaragu
Hozzávalók a hagymás gombaraguhoz:
30 dkg friss gomba szeletelve
5 dkg lilahagyma
nátrium csökkentett só, és friss, aprított petrezselyemzöld – ízlés szerint

Uzsonna: 2 dkg csilis étcsoki

Vacsora: 5 dkg kifőtt masni durumtészta, hozzá hagymás gombás ragu
Hozzávalók a hagymás gombás raguhoz:
30 dkg friss gomba szeletelve
5 dkg lilahagyma
nátrium csökkentett só és friss, aprított petrezselyemzöld – ízlés szerint

3. nap 

Reggeli: 20 dkg friss szilva

Tízórai: 2 dl kaukázusi kefir

Ebéd: lencsés-kukoricás párolt zöldség
Hozzávalók a párolt zöldséghez:
10 dkg zöld kaliforniai paprika
10 dkg padlizsán
10 dkg sárgarépa
5 dkg konzerv lencse lecsepegtetve
5 dkg konzerv kukorica lecsepegtetve
nátrium csökkentett só és friss, aprított petrezselyemzöld – ízlés szerint 
Elkészítési mód:
A kockázott zöldségeket főzd roppanósra forró, sós vízben 15 perc alatt. Még forrón szedd tálba, csepegtesd le, és szórd meg reszelt sajttal.

Uzsonna: 2 dkg narancsos étcsoki

Vacsora: Háromsajtos sült zöldségkeverék
Hozzávalók a keverékhez:
10 dkg zöld kaliforniai paprika
10 dkg padlizsán
10 dkg sárgarépa
2 evőkanál reszelt karaván sajt
2 evőkanál reszelt sovány sajt
2 evőkanál reszelt ementáli sajt
Elkészítési mód:
A kockázott zöldségeket főzd roppanósra forró, sós vízben 15 perc alatt. Még forrón szedd tálba, csepegtesd le, és szórd meg reszelt sajttal.

4. nap

Reggeli: 20 dkg friss kivi

Tízórai: 2 dl író

Ebéd: füstölt tarjával töltött karalábé
Hozzávalók a karalábéhoz:
2 db karalábé
15 dkg főtt, füstölt tarja darálva
5 dkg póréhagyma
nátrium csökkentett só és friss, aprított petrezselyemzöld – ízlés szerint
Elkészítés:
Hámozz meg 2 db karalábét, kapard ki a közepét. A töltelékhez a tarját daráld le a póréhagymával és a karalábé kaparékkal, ízlés szerint fűszerezd, és a kivájt karalábékba töltsd vissza.

Uzsonna: 2 dkg körtés étcsoki

Vacsora: kölessel töltött karalábé
Hozzávalók a karalábéhoz:
2 db karalábé
5 dkg főtt köles
5 dkg póréhagyma
nátrium csökkentett só, és friss, aprított petrezselyemzöld – ízlés szerint
Elkészítés:
A kölest a rizshez hasonlóan főzd meg. Hámozz meg 2 db karalábét és kapard ki a közepét. A karalábé belsejét a karikára vágott póréval, a sós, petrezselymes vízben főzd készre. Az egészet csepegtesd le és hagyd hűlni. Majd készítsd el a tölteléket: a karalábé belsejét és a hagymát keverd össze a kölessel, ízlés szerint fűszerezd, és ha kész, töltsd vissza a karalábéba. 

5. nap   

Reggeli: 20 dkg friss ananász

Tízórai: 2 dl tejsavó

Ebéd: klasszikus rizses lecsó, szinte zsiradék nélkül, a lecsó 35 dkg, a főtt rizs 5 dkg

Uzsonna: 2 dkg kávés étcsoki

Vacsora: lecsós pulykaszelet
klasszikus lecsó, szinte zsiradék nélkül, a lecsó 35 dkg, 20 dkg pulyka szelet, grillezve vagy párolva.

6. nap 

Reggeli: 20 dkg friss mangó

Tízórai: 0,5 dl kávé, 2 dl tej, édesítő tablettával

Ebéd:  25 dkg petrezselymes párolt zöldbab, 20 dkg grill csirkecombbal

Uzsonna: 2 dkg narancsos étcsoki

Vacsora: 20 dkg zöldbabbal dúsított 15 dkg burgonyából készült paprikás krumpli, de virsli, vagy kolbász nélkül!

7. nap 

Reggeli: 20 dkg friss papaya

Tízórai: 2 dl kefir

Ebéd: 3 szelet graham pirítós (előre szeletelt kenyérből 7,5 dkg), friss saláta balzsamecettel
Hozzávalók a salátához:
10 dkg paradicsom
10 dkg kaliforniai paprika (sárga)
5 dkg fehér saláta hagyma
5 dkg rukkola
10 dkg jégsaláta
nátrium csökkentett só és balzsamecet – ízlés szerint

Uzsonna: 2 dkg málnás étcsoki

Vacsora: 100 gramm füstölt lazac, friss saláta, balzsamecettel
Hozzávalók a salátához:  
10 dkg paradicsom
10 dkg kaliforniai paprika (sárga)
5 dkg fehér saláta hagyma
5 dkg rukkola
10 dkg jégsaláta
nátrium csökkentett só és balzsamecet – ízlés szerint


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X