Főoldal > DIÉTA > Kalóriadús ízesített óvszerek?

Kalóriadús ízesített óvszerek?

fogamzásgátláskalóriaóvszer
0

Írta:

Az első és kezdetleges óvszerek természetesen közel sem voltak olyan hatékonyak, mint a maiak. A XVIII. században még birka és kecske bélből készítették őket. Casanova is előszeretettel használta az akkori óvszereket, hogy védje magát a szifilisztől. A technológia fejlődésének köszönhetően a mai modern ultravékony óvszerek általában kaucsuk-latexből készülnek. A gyártóknak van fantáziája:  a színestől az ízesítettig […]

Az első és kezdetleges óvszerek természetesen közel sem voltak olyan hatékonyak, mint a maiak. A XVIII. században még birka és kecske bélből készítették őket. Casanova is előszeretettel használta az akkori óvszereket, hogy védje magát a szifilisztől.

A technológia fejlődésének köszönhetően a mai modern ultravékony óvszerek általában kaucsuk-latexből készülnek. A gyártóknak van fantáziája:  a színestől az ízesítettig rengeteg féle óvszert lehet kapni. 

Vajon az epres, banános, vaníliás vagy más gyümölcsös ízű óvszer tartalmaz-e kalóriát, és ha igen, akkor mennyit?

Nos, a legtöbb ízesített óvszernek csak gyümölcs illata van, kalória azonban nincs benne. E védekező szerek többsége mesterséges édesítőszert (szaharint) tartalmaz, de kalóriát nem. A gyártók nagy hangsúlyt fektetnek a klinikailag tesztelt óvszerekre. A minőség mellett fontos azonban a méret is. Az ISO 4074. nemzetközi norma szerint a legrövidebb óvszernek el kell érnie a 16 centimétert.

Az első gumi-óvszert egyébként Charles Goodyear gyártotta 1855-ben, és az első 1870-ben gyártott széria gumivastagsága 2 milliméter volt.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X