Reggeli 1 személyre: tej 200gcsirkemell sonka 2 szeletKorpás abonett 2-3dbretek 100g Ebéd 1 személyre:Sovány sajttal sült karfiol pirított szezámmaggal szórva / 1adag2 dl 100%-os ananászlé Hozzávalók:mirelit karfiol 250gtrappista light sajt 50gjoghurt 30gszezámmag 5gsó olajszerecsendiófehérbors Elkészítés:A mirelit karfiol rózsákat vékonyan kiolajozott tepsibe soroljuk, sózzuk és szerecsendióval, őrölt fehérborssal ízesítjük. A joghurttal meglocsoljuk, majd egyenletesen rászórjuk a reszelt sovány sajtot. Közepes hőfokú […]
Reggeli 1 személyre:
tej 200g
csirkemell sonka 2 szelet
Korpás abonett 2-3db
retek 100g
Ebéd 1 személyre:
Sovány sajttal sült karfiol pirított szezámmaggal szórva / 1adag
2 dl 100%-os ananászlé
Hozzávalók:
mirelit karfiol 250g
trappista light sajt 50g
joghurt 30g
szezámmag 5g
só
olaj
szerecsendió
fehérbors
Elkészítés:
A mirelit karfiol rózsákat vékonyan kiolajozott tepsibe soroljuk, sózzuk és szerecsendióval, őrölt fehérborssal ízesítjük. A joghurttal meglocsoljuk, majd egyenletesen rászórjuk a reszelt sovány sajtot. Közepes hőfokú sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Közben teflon edényben ízlés szerint megpirítjuk a szezámmagot, és találás előtt a sajtos karfiolra szórjuk.
Uzsonna 1 személyre:
1 nagyobb darab körte
Vacsora 1 személyre:
Mustáros sovány marhahús / 1adag
Hozzávalók:
sovány marhahús 120g
mustár 10g
olívaolaj 5ml
só
feketebors
Elkészítés:
Mustár, olívaolaj, só, bors felhasználásával pácot keverünk és sütés előtt egy napig a sovány marhahúst ebben pácoljuk. Másnap fólia alatt pároljuk a húst kb. 80-85%-os puhulásáig, majd a fóliát levéve, készre sütjük.
Olívás-balzsamecetes paradicsomsaláta / 1adag
Hozzávalók:
paradicsom 250g
olívaolaj 3g
balzsamecet
Elkészítés:
A paradicsomot felkarikázzuk, és tálba tesszük. Olívaolajjal, balzsamecettel – ízlés szerint édesítővel – és friss bazsalikommal öntetet készítünk, melyet a paradicsomhoz adunk. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.
Kép forrása: Profimédia