Miért épp a lencse? A lencse jól emészthető igen tápláló zöldség. Gazdag esszenciális (az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen) aminosavakban, rostban, A- és B-vitaminban. Sok folsav, kálium és az anyagcsere-szabályozásban fontos szerepet játszó cink van benne. Ideális, lassan felszívódó szénhidrátforrás – különösen télen. Mire figyelj a lencse fogyasztásakor? Ha érzékeny a gyomrod, a benne lévő stachióz és raffinóz nevű anyagok fokozott […]
Miért épp a lencse?
A lencse jól emészthető igen tápláló zöldség. Gazdag esszenciális (az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen) aminosavakban, rostban, A- és B-vitaminban. Sok folsav, kálium és az anyagcsere-szabályozásban fontos szerepet játszó cink van benne. Ideális, lassan felszívódó szénhidrátforrás – különösen télen.
Mire figyelj a lencse fogyasztásakor?
Ha érzékeny a gyomrod, a benne lévő stachióz és raffinóz nevű anyagok fokozott bélgázképződést és puffadást okozhatnak.
A WellnessCafe tippje:
Hozzávalók:
- 1 dl joghurt
- 5 dkg mustárcsíra
- 5 dkg lencsecsíra
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 3 evőkanál almaecet
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg főtt lencse
Italjavaslat:
- 3 dl víz
Így készítsd a salátát:
Először az öntetet készítjük el: 1 dl joghurtban elkeverünk 2 gerezd szétnyomott fokhagymát, 3 evőkanál almaecetet, 1 nagy csokor összevágott petrezselyem zöldet és 1 evőkanál mustárt. Egy tálban összekeverjük a főtt lencsét és a metélt csírákat, majd az öntettel ízesítjük. Jól összeforgatva fogyasztjuk.