Reggeli: Újhagymás tojássaláta, tökmagos zsemle Hozzávalók 1 személyre:1 db főtt tyúktojás felkockázva1 db főtt fürjtojás négy részbe vágva0,5 dl joghurt1 csomag újhagyma felkarikázva1 db tökmagos zsemlesó, őrölt fehérbors, aprított petrezselyemzöld – ízlés szerint Elkészítés:A joghurtot fűszerezzük ízlés szerint. Utána a főtt tojást, és a felkarikázott újhagymát egy tálba tesszük, és a joghurttal meglocsolva, alaposan összekeverjük. […]
Reggeli: Újhagymás tojássaláta, tökmagos zsemle
Hozzávalók 1 személyre:
1 db főtt tyúktojás felkockázva
1 db főtt fürjtojás négy részbe vágva
0,5 dl joghurt
1 csomag újhagyma felkarikázva
1 db tökmagos zsemle
só, őrölt fehérbors, aprított petrezselyemzöld – ízlés szerint
Elkészítés:
A joghurtot fűszerezzük ízlés szerint. Utána a főtt tojást, és a felkarikázott újhagymát egy tálba tesszük, és a joghurttal meglocsolva, alaposan összekeverjük. Díszítjük a negyedelt fürjtojással.
Tízórai: Narancsos eperturmix
Hozzávalók 1 személyre:
10 dkg friss eper
1 dl víz
1 dl 100%-os narancslé
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan turmixold össze.
Ebéd: Báránysült, parajos tört burgonyával, joghurtos fejes salátával
Hozzávalók 1 személyre:
15 dkg csontos borjúkaraj (két kisebb szelet)
1 evőkanál olaj
5 dkg friss parajlevél
20 dkg tisztított burgonya
2 dkg vaj
vagy egy fél kisebb fej saláta vagy egy negyed nagyobb saláta
3 evőkanál joghurtos öntet
só, őrölt fehérbors, fokhagymakrém, aprított rozmaring – ízlés szerint
Elkészítés:
A húst ízlés szerint fűszerezd be (rozmaringgal, sóval) és tedd félre. Közben a kockázott burgonyát tedd fel enyhén sós vízben főzni. A parajleveleket alaposan mosd meg és szárítás után szeleteld fel apróra. A salátát mosás után csepegtesd le, majd rakd tányérra. Amikor a burgonya kész, a hús mindkét felét 3-3 perc alatt süsd készre forró olajon. Közben keverd össze a burgonyát a vajjal, és a szeletelt friss parajjal, fokhagymakrémmel. A húst fordítsd meg, és locsold a salátára a joghurtos öntetet.
Uzsonna: Répatorta (előre is elkészíthető) 12 szeletes
Hozzávalók:
3 db tojás
10 +5 dkg kristálycukor
15 dkg liszt
5 dkg darált dió
10 dkg finomra reszelt sárgarépa
1 kávéskanálnyi sütőpor
5 dkg olvasztott vaj
1-1 dl víz, 100%-s sárgarépa lé, édes fehérbor
12 db marcipán répácska.
Elkészítés:
3 db tojást 10 dkg kristálycukorral verj fel habosra. Adj hozzá 15 dkg lisztet, 2 dkg darált diót, 10 dkg finomra reszelt sárgarépát, 1 kk sütőport, 5 dkg olvasztott vajat. Ha kész, tedd egy alaposan kivajazott, 3 dkg darált dióval megszórt, 26 cm átmérőjű tortaformába, majd süsd (tűpróbáig) egy 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig. Amíg sül a tészta, melegíts össze 1-1 dl vizet, sárgarépalevet és fehérbort, majd oldj fel benne 5 dkg cukrot. A kisült tésztát szurkáld meg villával, és locsold meg sziruppal. A tetejét díszítheted marcipán répácskákkal.
Vacsora: Spárgás sült sonka, magos kifli
Hozzávalók 1 személyre:
10 dkg főtt sonka (2 szelet)
15 dkg friss spárgaszál, tisztítva
1 teáskanál vaj
fél citrom
1 db magos kifli
só, őrölt fehérbors – ízlés szerint
Elkészítés:
A spárgákat pirítsd forró vajon kb. 2 percig, majd 5 perc alatt párold meg. Ha kész, szedd tálba a darabokat úgy, hogy a vajat visszahagyod. A megmaradt vajon pirítsd meg a 2 szelet sonka mindkét oldalát. A tüzet zárd el, és tedd vissza a spárga szálakat, fedd le az egészet és melegítsd össze a hozzávalókat. Kiflivel fogyaszd.