Főoldal > DIÉTA > Itt a zsírszegény virsli gyerekeknek

Itt a zsírszegény virsli gyerekeknek

diétaelhízásgyerektúlsúly
0

Írta:

A németországi Frauenhofer Intézet olyan virslifajtát fejlesztett ki gyerekek számára, amely nélkülöz mindenféle adalékanyagot. Mindössze húsból, vízből és fűszerekből tevődik össze. Ezen kívül különösen alacsony, mindössze tíz százalék a zsírtartalma: a zsírt gyakorlatilag vízzel és sonkafehérjével pótolják – magyarázta a projektvezető, Christian Zacherl. Az új virsli megalkotása azért volt hatalmas kihívás, mert az egészségtelen adalékanyagok […]

A németországi Frauenhofer Intézet olyan virslifajtát fejlesztett ki gyerekek számára, amely nélkülöz mindenféle adalékanyagot. Mindössze húsból, vízből és fűszerekből tevődik össze. Ezen kívül különösen alacsony, mindössze tíz százalék a zsírtartalma: a zsírt gyakorlatilag vízzel és sonkafehérjével pótolják – magyarázta a projektvezető, Christian Zacherl.

Az új virsli megalkotása azért volt hatalmas kihívás, mert az egészségtelen adalékanyagok amúgy fontos szerepet töltenek be:  tartást, színt és kellemes állagot kölcsönöznek a húsárunak. Ahhoz, hogy olyan terméket hozzanak létre, amely megfelel a virsliről kialakult elképzeléseknek, az előállítóknak fortélyok egész sorát kellett bevetniük.

A kutatók az arányok, fűszerek és hőmérséklet változtatásával kísérletezgettek. A virsli mellett végül öt további terméket is létrehoztak: cabanossi kolbászt, zöldséges mortadellát, kenőmájast, egy sonkafélét és párizsit.

Mivel a zsírszegény termékek kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak, a gyerekek nyugodtan beleharaphatnak a ropogós virslibe anélkül, hogy testsúlyuk vagy egészségük miatt kellene aggódni.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X