Sok élelmiszer csomagolásán áll ez a felirat: „természetes aroma”. Ennek ellenére az ízfokozó aromák nem gyümölcsökből és más természetes anyagokból készülnek, hanem az esetek többségébn baktériumok és gombák felhasználásával állítják elő őket. A hamburgi Fogyasztóvédelmi Központ szerint ez nem más, mint a fogyasztók megtévesztése. A termékcsomagolásokon lévő „természetes aroma” felirat nem mindig fedi a valóságot, […]
Sok élelmiszer csomagolásán áll ez a felirat: „természetes aroma”. Ennek ellenére az ízfokozó aromák nem gyümölcsökből és más természetes anyagokból készülnek, hanem az esetek többségébn baktériumok és gombák felhasználásával állítják elő őket. A hamburgi Fogyasztóvédelmi Központ szerint ez nem más, mint a fogyasztók megtévesztése.
A termékcsomagolásokon lévő „természetes aroma” felirat nem mindig fedi a valóságot, mert a termék ízvilágáért különféle kémiai anyagok felelősek. Így fordulhat elő az, hogy a földieper aroma akár több száz különböző anyagból készülhet, és az ízesített élelmiszereknek semmi közük az eredeti természetes ízhez.
A „természetes aroma” megjelölés 2011-ben megszűnik, és utána minden élelmiszercsomagoláson csak „aroma” megjelölés állhat majd – állítja a hamburgi hivatal.