Főoldal > DIÉTA > Megtévesztő ízek a tányérunkon?

Megtévesztő ízek a tányérunkon?

csalásegészségélelmiszer
0

Írta:

Sok élelmiszer csomagolásán áll ez a felirat: „természetes aroma”. Ennek ellenére az ízfokozó aromák nem gyümölcsökből és más természetes anyagokból készülnek, hanem az esetek többségébn baktériumok és gombák felhasználásával állítják elő őket. A hamburgi Fogyasztóvédelmi Központ szerint ez nem más, mint a fogyasztók megtévesztése. A termékcsomagolásokon lévő „természetes aroma” felirat nem mindig fedi a valóságot, […]

Sok élelmiszer csomagolásán áll ez a felirat: „természetes aroma”. Ennek ellenére az ízfokozó aromák nem gyümölcsökből és más természetes anyagokból készülnek, hanem az esetek többségébn baktériumok és gombák felhasználásával állítják elő őket. A hamburgi Fogyasztóvédelmi Központ szerint ez nem más, mint a fogyasztók megtévesztése.

A termékcsomagolásokon lévő „természetes aroma” felirat nem mindig fedi a valóságot, mert a termék ízvilágáért különféle kémiai anyagok felelősek. Így fordulhat elő az, hogy a földieper aroma akár több száz különböző anyagból készülhet, és az ízesített élelmiszereknek semmi közük az eredeti természetes ízhez.

A „természetes aroma” megjelölés 2011-ben megszűnik, és utána minden élelmiszercsomagoláson csak „aroma” megjelölés állhat majd – állítja a hamburgi hivatal.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X