Főoldal > DIÉTA > 18 kiló minusz – így Te is elérheted

18 kiló minusz – így Te is elérheted

0

Írta: and

           Nagyné Lődör Bernadett Kora: 35 év Foglalkozás: ápolónő Magassága: 156 cm Testsúlya 2009 januárjában: 80 kg Jelenleg: 62 kg Módszer, amivel korábban próbálkozott: nem volt ilyen Módszer, amivel lefogyott: alakformálás, kangoo jumping (SZÓTÁR) és a táplálkozási szokások megváltoztatása Kedvenc étele és itala: grillezett halfilé salátával, borsmenta tea Választott mozgásformák: kangoo jumping, […]

 sik2.jpg ()          sik3.jpg ()

Nagyné Lődör Bernadett

Kora: 35 év

Foglalkozás: ápolónő

Magassága: 156 cm

Testsúlya 2009 januárjában: 80 kg

Jelenleg: 62 kg

Módszer, amivel korábban próbálkozott: nem volt ilyen

Módszer, amivel lefogyott: alakformálás, kangoo jumping (SZÓTÁR) és a táplálkozási szokások megváltoztatása

Kedvenc étele és itala: grillezett halfilé salátával, borsmenta tea

Választott mozgásformák: kangoo jumping, biciklizés, görkorcsolyázás 

Legfőbb támogatója: edzője Lévai Barbara

Gyengéi: sütemények

 

Mintaétrend egy napra

Reggeli: főtt tojás, pulykasonka, barna kenyér, kávé

Tízórai: joghurt

Ebéd: zöldborsófőzelék, sült virsli

Uzsonna: alma, sajt

Vacsora: barna kenyér, baromfipárizsi, uborka

Innivaló: legalább 2 l ásványvíz, gyümölcstea

 

A siker összetevői

Táplálkozás: 30%

Lelki motiváció: 20%

Mozgás: 50%

 

A szomorúságtól híztam

Sokáig nem tudtam, mi az a túlsúly, hiszen versenyszerűen úsztam, a főiskola mellett vívtam és aerobik órákra jártam. Rendszeresen túráztam a barátokkal, és mindenhová biciklivel mentem. Jól éreztem magam a bőrömben. Azután jöttek a családi nehézségek. Édesanyámat és anyósomat is otthon ápoltuk, mindkettőjük rákos betegségben szenvedett. Annyira lekötöttek a teendők, hogy magamra szinte semmi idő és figyelem nem jutott, elmaradtak a rendszeres edzések. Miután elveszítettük őket, édességekkel, alvással és gyógyszerekkel vigasztalódtam, aminek nagyon hamar meglett az eredménye: 56-ról 80 kilóra gyarapodott a súlyom.

 

Így nem mehet tovább!

Láttam magamon, hogy egyre csak terebélyesedek, a korábbi 38-as ruhák helyett jó pár számmal nagyobbakat kellett vennem. Amikor pedig már a 44-es ruha sem jött fel rám, úgy éreztem, itt az ideje változtatni. Emlékszem, épp a pszichiátertől jöttem ki, amikor végignéztem a folyosón várakozó embereken. Szomorúak voltak, és a legtöbben túlsúlyosak. Akkor elgondolkoztam azon, hogy biztosan a depresszió elleni gyógyszerek is vétkesek abban, hogy így elhíztam. Elhatároztam, hogy visszanyerem régi alakomat. Az orvostól egyenesen a szomszédunkban lévő szépségklinikára mentem, hogy kipróbáljam a speciális alakformáló gépet, amiben 38 Celsius fokon kell meghatározott gyakorlatsort végrehajtani. A tanácsadóval sokat beszélgettünk, és megértettem, hogy hiába költök ezekre a fogyasztógépekre, ha az életmódomon nem változtatok. Megfogadtam a tanácsát, és még aznap elkezdtem megújítani az életem.

A cikk folytatását megtalálod a júniusi Wellness magazinban!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X