Főoldal > DIÉTA > 5 nyári saláta, amitől garantáltan nem hízol!

5 nyári saláta, amitől garantáltan nem hízol!

0

Írta:

Könnyed mozzarella egy kis paprikával A mozzarella, a könnyed olasz lágy sajt nem tartozik a zsíros fajták közé. Nyugodtan fogyaszthatod télen-nyáron, mert hízni biztosan nem fogsz tőle. Legegyszerűbb, ha salátát készítesz belőle, amit ehetsz reggel, délben, este. Vegyél egy 25 dkg-os darabot belőle, csepegtesd le, majd kockázd fel. A salátához még szükséged lesz egy piros […]

Könnyed mozzarella egy kis paprikával

A mozzarella, a könnyed olasz lágy sajt nem tartozik a zsíros fajták közé. Nyugodtan fogyaszthatod télen-nyáron, mert hízni biztosan nem fogsz tőle. Legegyszerűbb, ha salátát készítesz belőle, amit ehetsz reggel, délben, este. Vegyél egy 25 dkg-os darabot belőle, csepegtesd le, majd kockázd fel. A salátához még szükséged lesz egy piros és egy sárga kaliforniai paprikára, amit szintén kockázz fel. Ajánlott még a salátába tenni egy kis bazsalikomot és mentát is. Öntetként pedig egy nagyon egyszerű egyveleg ajánlunk: ecet, só, bors, és olívaolaj keverékét. Könnyű, egyszerű, és ráadásul egészséges is!

Szőlő és feta: együtt még jobb!

Gondoltad volna, hogy ez a két teljesen eltérő étel is összepasszol? Pedig így van! A mozzarella mellett egy másik könnyű sajt a feta, amivel legtöbbször a görög salátában találkozhatsz, de előszeretettel használják más görög ételekben is. A salátához szükséged lesz szőlőre, egy póréhagymára, jó sok olívabogyóra, egy fél kígyóuborkára és egy kisebb fej salátára. Tetszés szerint keverd össze a hozzávalókat, locsold meg egy kis olívaolajjal, esetleg balzsamecettel. Ezután tedd hűtőbe, és fogyasztásig tárold ott. Ehetsz hozzá grillezett csirkemellet, zöldségeket, de fogyaszthatod magában is.

salata2.jpg ()A megunhatatlan gyümölcssaláta

Semmi sem esik jobban egy meleg nyári napon, mint egy tál hideg gyümölcs. Ha szeretnél kedveskedni vendégeidnek, vagy akár magadnak, ez a saláta tökéletes választás lesz. Szerezz be görögdinnyét, ananászt, epret, sárgabarackot, és egy karalábévájót! Hogy az utóbbi miért kell? Ezzel az eszközzel kis gömböket formálhatsz a barackból és a dinnyéből. Ananászból jó a konzerv is, de bánj óvatosan a cukros levével! Ha rendes ananászt használsz, akkor szeleteld fel, és rakd a többi gyümölcs közé. Az epreket tedd a gyümölcshalom tetejére, majd az egész salátát öntsd le méz és citromlé keverékével. Fogyaszthatod rögtön is, de hidegen a legjobb!

Egzotikus citromos sárgarépa saláta

Igen szokatlan páros a citrom és a sárgarépa, viszont vitaminokban mindkettő gazdag. Aki szeret újdonságokat kipróbálni, annak különösen ajánlott. Egy adaghoz körülbelül négy-öt sárgarépa szükséges, amit előtte jól tisztíts meg, majd reszelj le. Ízlésed szerint sózd, borsozd (legjobb, ha fehér borsot használsz), cukrozd, majd egy citrom kifacsart levét keverd össze egy kiskanál olívaolajjal. Ezután tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Köretként fogyaszd grillezett vagy rántott húsok mellé.

Saláta egyenesen Andalúziából

Nagyon egyszerű, és könnyen elkészíthető saláta ez az andalúziai vegyes saláta, amelyben fejes saláta, kígyóuborka, narancs, lilahagyma és egy kis juhsajt van. Az összes hozzávalót kockázd fel, öntsd egy nagy tálba, majd citromlével, olívaolajjal és egy csipet borssal ízesítsd. Finom, nem sok idő elkészíteni, és nagyon egészséges.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X