Főoldal > DIÉTA > Érd el az álomalakod natúr fogyiszerekkel!

Érd el az álomalakod natúr fogyiszerekkel!

0

Írta: and

A hasra hat Újabban népszerű hatóanyag az édesgyökér egyik aktív komponense, a glabridin, amely főleg a zsigeri zsírok eltüntetésében játszik szerepet. A hasra koncentrálódó elhízás elég gyakori, és egyébként nem éppen veszélytelen dolog – elég belegondolnod abba, hogy ilyenkor a belső szerveid zsírosodnak el, ami értelemszerűen megterheli a szervezetet, megnehezíti annak működését. Ráadásul a nagy […]

A hasra hat

Újabban népszerű hatóanyag az édesgyökér egyik aktív komponense, a glabridin, amely főleg a zsigeri zsírok eltüntetésében játszik szerepet. A hasra koncentrálódó elhízás elég gyakori, és egyébként nem éppen veszélytelen dolog – elég belegondolnod abba, hogy ilyenkor a belső szerveid zsírosodnak el, ami értelemszerűen megterheli a szervezetet, megnehezíti annak működését. Ráadásul a nagy bendő sem túl szép látvány. A glabridin pont ezen a területen hat, a feltételezések szerint úgy, hogy csökkenti a zsírsavszintézist, és egyben fokozza a zsírsavak lebontását a májban. Az egyik legnagyobb előnye éppen ezért az, hogy a testtömeget úgy csökkenti, hogy a fölösleg ténylegesen a zsírokból tűnjön el, ne pedig az izmokból.

Maxima-vélemény: Meggyőző, hogy a japán kutatók a hatóanyag eredményességét röntgenfelvételekkel is bizonyították, amelyeken egyértelműen látszik, hogy pár hét használat után a zsigeri zsír mérete csökkent.

shutterstock_24798901.jpg ()1000 kalória mínusz

A Hoodia gordonii kivonata is divatos manapság. Ez a növény egy lassan növő sivatagi pozsgás. Eredetileg a dél-afrikai szan törzsből származó bennszülöttek használták, akik vadászataik során lehámozták a szárát, és a darabjait rágcsálták – hála ezeknek, egész nap elvoltak élelem nélkül. Az európaiak csak az 1960-as években fedezték fel a növényt, amikor is dél-afrikai katonák arra lettek figyelmesek, hogy a helyi törzs tagjai ennek segítségével bírják étlen-szomjan. Később kiderült, hogy a növény hatóanyagainak étvágycsökkentő, és cukorbetegségre gyakorolt jótékony hatása is van – erről ma már több mint húsz nemzetközi tanulmány számol be. A Hoodia P57 kivonat – ami a növény kereskedelmi forgalomban kapható kivonata – hatásmechanizmusa azon alapszik, hogy az agyat a teltségérzetről informálja. Tulajdonképpen tehát „becsapja“ az agyat, a jóllakottság érzését keltve még akkor is, amikor szervezetünk nem jutott táplálékhoz.

Maxima-vélemény: Állítólag a kivonat hatására átlagosan napi 1000 kalóriával kevesebbel is beérjhetjük. Mindezt publikációk is alátámasztják: egészséges túlsúlyosokat vizsgáltak, akiknek mind a kalóriabevitele, mind pedig a testsúlya csökkent. A Hoodia tehát hatásos eszköze lehet a fogyókúrának, feltéve, hogy sportolsz mellette, és rengeteget iszol. Utóbbit már csak azért is, mert a kivonat a szomjúságérzetre is hatással van.

A cikk folytatását a Maxima magazin legfrissebb számában olvashatod.

Játssz velünk, és nyerj Green Base lúgosító kapszulát! A játékért kattints ide.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X