Főoldal > DIÉTA > Salaktalaníts Martha Vineyard Detox-diétával!

Salaktalaníts Martha Vineyard Detox-diétával!

0

Írta: and

Ne gondolj önsanyargató, koplalást igénylő kúrára! Ez a diéta nem tipikus fogyókúra, hanem 100%-ban természetes méregtelenítő program, mely vitaminokban dús gyógyteákon, gyümölcs- és zöldségleveken, szénsavmentes ásványvízen, illetve zöldségleveseken alapul. Lényege, hogy kétóránként vehetsz magadhoz folyadékot, ám a szilárd halmazállapotú táplálékbevitel tilos! A diéta lényege A Martha’s Vineyard-diéta amerikai kitalálói esküsznek arra, hogy 21 nap alatt közel […]

Ne gondolj önsanyargató, koplalást igénylő kúrára! Ez a diéta nem tipikus fogyókúra, hanem 100%-ban természetes méregtelenítő program, mely vitaminokban dús gyógyteákon, gyümölcs- és zöldségleveken, szénsavmentes ásványvízen, illetve zöldségleveseken alapul. Lényege, hogy kétóránként vehetsz magadhoz folyadékot, ám a szilárd halmazállapotú táplálékbevitel tilos!

A diéta lényege

A Martha’s Vineyard-diéta amerikai kitalálói esküsznek arra, hogy 21 nap alatt közel 10 kilós fogyás érhető el a program követésével, rengeteg teával, gyümölcslével, levessel és rendszeres mozgással, illetve wellness kezeléssel.

Ha egy ideig nem veszel szilárd táplálékot magadhoz, szervezeted nem terheled meg az emésztéssel, így aktivizálni tudja méregtelenítő és öngyógyító folyamatait, aminek köszönhetően kiürülnek a testből a felhalmozódott salakanyagok. Ha pedig megszabadítod magad a mérgektől, jobban funkcionál a tested, az emésztésed egyensúlyba kerül, az anyagcseréd pedig felgyorsul.

A Martha’s Vineyardshutterstock_43954408.jpg () programmal csökken a véred koleszterinszintje, a bevitt tápanyagok stabilizálják a vércukorszintet, a gyümölcsök és zöldségek pedig rengeteg vitaminhoz juttatják a szervezetedet. A levesek telítenek és csökkentik az éhségérzetet, így, ha betartod az előírásokat, garantált, hogy szinte észrevétlenül olvadnak majd le rólad a kilók!

A kúra alapeleme a nyugalom! Csak akkor kezd el, ha nem vagy túlterhelt, testi-lelki állapotod megfelelő. Mielőtt belefogsz, mindenképp konzultálj szakemberrel!

A program alapja, hogy minden második órában meg kell innod 2 dl folyadékot, a nap többi részében pedig el kell fogyasztanod legalább 1 liter ásványvizet, 0,5 liter gyógyteát, 5 dl zöldség- vagy gyümölcslevet, illetve összesen 1 litert a zöld és piros koktélokból.

A levest főzheted fokhagymából, babból, sárgarépából, uborkából, zellerből, kelkáposztából, édesburgonyából, paradicsomból és zöld leveles zöldségekből. A kúra alatt nem árt, ha a hiányzó vitamint természetes módon pótolod, és minden nap legalább fél órát szánsz a mozgásra, egyébként diétád nem lesz sikeres!

Alkohol, kávé fogyasztása tilos, ha gyengének és fáradtnak érzed magad, zöld teával élénkítheted a szervezeted.

Mintaétrend:

Nyolckor: 3 dl piros koktél
Tízkor: 2 dl gyógytea
Délben: 3 dl zöldségleves
Kettőkor: 3 dl frissen préselt gyümölcslé
Négykor: 3 dl piros koktél
Este hatkor: 2 dl gyógytea
Este nyolckor: zöldségleves, 3 dl mixelt gyümölcslé

Citrom-gyömbér zöldtea

Hozzávalók: 2 pohár víz, 1 kanál barna cukor, 1 teáskanál őrölt gyömbér, 1,5 teáskanál reszelt citromhéj, 6 teáskanál zöld tea, 4 teáskanál friss citromlé.

Tedd a vizet, a barna cukrot, őrölt gyömbért és reszelt citromhéjat egy közepes edénybe, majd forrald fel. Ha forr, vedd alacsonyabb hőfokra, és közepes lángon főzd tovább 8 percig. Ezután vedd le a tűzről, és ha kissé kihűlt, pamut vagy bambusz szűrőben lógasd bele a zöld teát. Áztasd benne 8 percig, majd vedd ki. Ezután öntsd bele a citromlevet, fedd le a mixet és tedd hűtőbe két hétre. Így egy tömény, citromos-gyömbéres zöld tea koncentrátumot kapsz, amiből bármikor készíthetsz jeges teát.

Zöldtea-alma koktél

Hozzávalók: 5 dl víz, 2 teáskanál zöld tea, 1 db zöld alma, 1 dl almalé, citromlé.

Készíts hagyományos zöld teát, 2 dl forró vízben 2 perces áztatással. Ha elkészült, öntsd ki, mivel a második forrázatot fogod fogyasztani. Áztasd ki másodjára is ugyanazt a teafüvet, most 3 percig, 3 dl forró vízben. Hagyd kihűlni, majd mosd meg az almát, hámozd meg, vágd ki a magokat és szeld fel karikára. Rögtön csepegtess rá citromlevet, hogy ne barnuljon meg. Töltsd meg egy magas poharat almalével, tedd rá az almaszeleteket, majd a tetejét öntsd fel zöldteával. Rakhatsz bele jégkockát, díszítheted almával vagy mentalevéllel.

Piros koktél

Hozzávalók: 1 csésze áfonya, 0,5 csésze málna, 1 csésze meggy, 2 dl vörös szőlőlé.
Mosd meg a hozzávalókat, majd tedd a gyümölcsöket a turmixgépbe. Ezután öntsd fel a szőlőlével és turmixold össze őket. Fogyasztás előtt hűtsd legalább egy fél órán át.

A diéta előnye, hogy nem fogsz éhezni közben, mert lehetővé teszi, hogy egész nap finom, ízletes, tápláló koktélokkal jutalmazd szervezetedet. Továbbá jó alkalmat kínál, hogy megszabadulj a méreganyagoktól annak érdekében, hogy vitalitásodat, energiádat, testi-lelki egyensúlyodat visszanyerd!

Ha kitartó vagy, 21 nap alatt akár 10 kg-tól is megszabadulhatsz!

 

Játssz velünk, és nyerj Green Base lúgosító kapszulát! A játékért kattints ide.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X