Elsősorban az anyagiaktól, másodsorban az ízlésünktől, illetve speciális lehetőségektől függ, hogy mit eszünk-iszunk a medence, vízpart mellett, strandoláskor. Nem csak régebben pakoltak fel a családok szendvicseket a strandoláshoz, hanem ez most is teljesen természetes. Segítőtársunk a hűtőtáska, vagy jégakkumulátor (kék, téglalap alakú, mélyhűtőben fagyasztható lapos dobozka), hiszen arra is ügyelnünk kell, hogy a romlási folyamatokat […]
Elsősorban az anyagiaktól, másodsorban az ízlésünktől, illetve speciális lehetőségektől függ, hogy mit eszünk-iszunk a medence, vízpart mellett, strandoláskor.
Nem csak régebben pakoltak fel a családok szendvicseket a strandoláshoz, hanem ez most is teljesen természetes. Segítőtársunk a hűtőtáska, vagy jégakkumulátor (kék, téglalap alakú, mélyhűtőben fagyasztható lapos dobozka), hiszen arra is ügyelnünk kell, hogy a romlási folyamatokat megelőzzük, és a fogyasztásig lehetőség szerint hidegen tartsuk az enni-innivalókat.
Ha szendvicset viszünk, az alábbiakat javasoljuk:
– teljes kiőrlésű kenyér vagy péksütemény legyen az alap
– ne vajat vagy margarint használjunk kenésre, hanem mustárt vagy ketchupot
– párizsi és főtt sonka helyett, vékonyra szelt, light szalámit vagy kolbászt válasszunk
– tojást csak bundás kenyér formában csomagoljunk
– vihetünk magunkkal hal-, májkrém konzervet is vagy tubusos sajtot
– minden adag ennivalóhoz, (szendvicsenként) számoljunk 15 dkg zöldséget is
– 1 adag/fő friss gyümölcsöt is dobozoljunk, vagy 2 dl 100%-os gyümölcslevet
– természetesen fejenként 1,5 liter vizet, teát vagy limonádét is vigyünk magunkkal
– az édességek közül csak a gyümölcsös müzli szelet vagy a teljes kiőrlésű, gyümölcsös kekszek élik túl a meleg strandidőt
Ha úgy döntünk, hogy a strandbüfék, éttermek kínálatából falatozunk:
– biztosan kapható grillezett hús-hal, salátával, lehetőség szerint ezt válasszuk, mert ezeket frissen kell elkészíteni és egészségesek
– ha levest választunk, alaposan forraltassuk fel, és kenyér nélkül együk
– sült krumpli mellé a rántott hús helyett csak savanyúságot vagy friss salátát fogyasszunk
– a legkisebb lángost válasszuk, vagy felezzük el, és bőven együnk hozzá kovászos uborkát
– gyros, hamburger esetén mellőzzük a sült krumplit, viszont sok zöldséggel készítessük
– jó választás a főtt kukorica
– főtt virslihez ne csak kethcupot vagy mustárt, hanem salátát, savanyúságot is együnk
– a pizza vékony tésztás legyen, paradicsom alappal, sok zöldséggel, kevés sajttal készüljön
– folyadék gyanánt a limonádé vagy a tiszta víz a legjobb megoldás, mert a cukros üdítő nem csillapítja a szomjat, az alkohol pedig kiszárít
– édességnek 1-2 gombóc gyümölcsfagyi vagy egy kisebb pálcikás jégkrém még beleférhet, ha legalább fél órát strandröplabdáztunk, vagy 1000 métert úsztunk!
Okos strandolással lelkiismeret-furdalás nélkül kikapcsolódhatunk a mindennapi rohanásból!
Játssz velünk, és nyerj Green Base lúgosító kapszulát! A játékért kattints ide.