Áfonya Mi rejlik benne: C-vitamin, rost és antioxidánsok. Mitől olyan remek: Az áfonya tele van erős antioxidánsokkal, például antocianinokkal, ez adja a gyümölcs feltűnő színét, és ellagic sav is fellelhető benne, amelyről úgy tartják, hogy segít a szervezetnek a rákkeltő anyagok leküzdésében, és meggátolja a rákos sejtek újratermelődését. Tipp: Spórolj pénzt, részesítsd előnyben a fagyasztott […]
Áfonya
Mi rejlik benne: C-vitamin, rost és antioxidánsok.
Mitől olyan remek: Az áfonya tele van erős antioxidánsokkal, például antocianinokkal, ez adja a gyümölcs feltűnő színét, és ellagic sav is fellelhető benne, amelyről úgy tartják, hogy segít a szervezetnek a rákkeltő anyagok leküzdésében, és meggátolja a rákos sejtek újratermelődését.
Tipp: Spórolj pénzt, részesítsd előnyben a fagyasztott vagy a konzerv áfonyát, de kerüld a cukrozott változatot.
Alma
Mi rejlik benne: Antioxidánsok és sok ízletes rost, már egy szem alma héja is tartalmazza a nők számára tanácsos rostbevitel 20 százalékát.
Mitől olyan remek: A rendszeres alma fogyasztás az orvosok szerint jó néhány ráktípus kialakulásának kockázatát mérsékli, valamint csökkenti a szívelégtelenség, az asztma, a kettes típusú cukorbetegség, valamint a stroke megjelenésének esélyét.
Tipp: A piacon számos almafajta közül szemezgethetsz, amennyit csak lehet, ízlelj meg, és találd meg a kedvenced.
Fahéj
Mi rejlik benne: Ez a legtöbb otthonban előforduló fűszer roskadásig tele van antioxidánsokkal, olyan összetevőkkel, amelyek megtisztítják a testet a veszélyes szabadgyököktől.
Mitől olyan remek: Kutatásokkal alátámasztották, hogy már kis mennyiségű őrölt fahéj napi szinten kevesebb, mint egy fél teáskanálnyi- előidézte a vércukor szint jelentős csökkenését a kettestípusú diabéteszben szenvedő betegeknél.
Tipp: Ha tápláló rágcsálnivalót akarsz készíteni, kombinálj diót, teljes kiőrlésű gabonapelyhet, és aszalt alma szeleteket, mindezt pedig szórd meg egy fél teáskanálnyi fahéjjal.
Narancs
Mi rejlik benne: Már egyetlen, közepes méretű naranccsal fedezheted a napi C-vitamin beviteled jelentős hányadát.
Mitől olyan remek: A C-vitamin erősíti az immunrendszert, gyógyítja a sebeket, megóvja a bőrt, a fogínyt és a kötőszövetet is.
Tipp: Dobd fel a spenót salátát vékony narancsszeletekkel, így plusz tápanyagokat juttathatsz a szervezetedbe, emellett a citrusos íz fel is frissít.
Paradicsom
Mi rejlik benne: A és C- vitamin.
Mitől olyan remek: A paradicsom kiváló forrása a likopinnak, egy antioxidánsnak, amely a zöldség piros színét biztosítja, de azért is áll előkelő helyen a zöldségfélék között, mert fogyasztásával csökkenthető a koleszterin szint és a vérnyomás is.
Tipp: A likopin könnyen elveszíti a hatékonyságát, ha feldolgozott formában kerül az asztalodra, így inkább élvezd a friss paradicsom zamatát, vagy sűrűn szürcsölj paradicsomlét a nap folyamán.
Sötét csokoládé
Mi rejlik benne: Antioxidáns hatású flavanolok, azaz procianidinek és epikatehinek.
Mitől olyan remek: A sötét csokoládéban megjelenő változatos alkotóelemek hozzájárulnak a szív egészségéhez, méghozzá úgy, hogy csökkentik a vérnyomást, a „rossz” koleszterin szintjét, ugyanakkor növelik a „jó” koleszterin szintet azzal, hogy előmozdítják az egészséges véráramlást.
Tipp: Válassz olyan csokit, amelynek legalább 40-70 százalékos a kakaóbab tartalma. Hagyd el a tejcsokoládét, mivel a tej megköti az antioxidánsokat, így gátolván meg a test számára azok felhasználását. Emiatt ne is igyál tejet, amikor sötét csokoládét majszolsz!
Tej
Mi rejlik benne: Kalcium, kálium, D-vitamin és protein.
Mitől olyan remek: A tejben lévő kalcium és a D-vitamin fontos szerepet játszik a csontok védelmében, így még a csontritkulás megjelenésének esélyét, valamit a későbbi csonttörések rizikóját is csökkenti. A kálium pedig a normális vérnyomás elérésében döntő jelentőségű.
Tipp: Kiküszöbölheted a szívre ártalmas telített zsírok fogyasztását úgy, hogy zsírmentes, vagy nagyon alacsony zsírtartalmú tejet és tejtermékeket emelsz le a boltok polcairól.
Játssz velünk, és nyerj Green Base lúgosító kapszulát! A játékért kattints ide.