Főoldal > DIÉTA > 3 tuti villámdiéta, amely 3 nap alatt formába hoz!

3 tuti villámdiéta, amely 3 nap alatt formába hoz!

0

Írta:

Pótold a vitaminokat! Bár a villámdiéta nem a legegészségesebb módszere a fogyásnak, de alkalmanként megengedhető. A diéta során gondoskodj a vízben oldódó vitaminok folyamatos pótlásáról, mivel azt a szervezet nem tudja raktározni, így ha sokáig kell ezeket nélkülöznie, hiánybetegség alakulhat ki. Óvakodj a jojóeffektustól! Testünk úgy működik, hogy meghatározott energiát éget el naponta. Egy drasztikus […]

Pótold a vitaminokat!

Bár a villámdiéta nem a legegészségesebb módszere a fogyásnak, de alkalmanként megengedhető. A diéta során gondoskodj a vízben oldódó vitaminok folyamatos pótlásáról, mivel azt a szervezet nem tudja raktározni, így ha sokáig kell ezeket nélkülöznie, hiánybetegség alakulhat ki.

Óvakodj a jojóeffektustól!

Testünk úgy működik, hogy meghatározott energiát éget el naponta. Egy drasztikus energiamegvonással járó fogyókúra után csökken a zsírmennyiség, és vele együtt a leptin hormonszintje is. Anyagcserénk lelassul az éhségérzet csökkentése érdekében, de amikor újra ehetünk, először a zsírtartalékok kerülnek feltöltésre, szervezetünk pedig el kezd raktározni, újabb zsírsejteket termelni, hogy a jövendőben a hasonló esetekre fel tudjon készülni. A jojó effektust elkerülheted, ha a 3 napos kúra után nem tartasz dőzsölést ,és fokozatosan térsz vissza a normál étrendedre, minél több grillezett hal, csirke, párolt zöldség, gyümölcs és zöldsaláta beiktatásával. Még jobb, ha ez életmódváltással is jár. A diéták hatását a napi szintű mozgás felgyorsítja!

Barnarizs diéta

A barnarizs nagyon hatásosan tisztítja a szervezetet. Hatására sikeresen távozik a lerakódott zsír és élénkebb lesz a véráramlás a szervek között.

A rizskúra során főzz puhára naponta 25 dkg barna rizst, vagy vadrizst, és ezt az adagot oszd el a főétkezésekre. Reggelire vegyél el egyharmadnyit, és keverj bele egy almát, vagy körtét lereszelve. Az ebédhez fogyaszthatsz a rizshez kevés párolt zöldséget, és ehetsz mellé valamilyen zöldsalátát. Vacsorára elkeverheted natúr joghurtba, vagy eheted az ebédhez hasonlóan zöldségekkel. Fűszerezheted zöldfűszerekkel, csipetnyi fahéjjal, vagy reszelt gyömbérrel, oregánóval.

Ne feledkezz meg a diéta során a bőséges italfogyasztásról (legalább 2 liter naponta) szénsavmentes ásványvizet, gyógytea (csalán, vagy borsmenta), vagy limonádé formájában, édesítőszerrel ízesítve.

villamdieta2.jpg ()Szőlő diéta

Egyre több hazai szőlő van a piacokon. Magas rosttartalmának köszönhetően javítja az emésztést és elősegíti a zsírok lebontását.

Kellően édes, hogy eltelítse a gyomrot, ugyanakkor   pihenteti az emésztőrendszert.

A diéta követése egyszerű, minden étkezésre, reggelire, tízóraira, ebédre, uzsonnára és vacsorára fogyassz el 25 dkg szőlőt, vagyis napi 2-2,5 kilót. A diétát maximum 3 napig végezheted, így másfél-két kilót adhatsz le.

Ne feledkezz meg a bőséges folyadékfogyasztásról, igyál legalább 2 liter naponta nátriumszegény, szénsavmentes ásványvizet, gyógyteát, vagy limonádét.

Klasszikus almaecet diéta

Már nagyanyáink is javasolták, ha fogyni akarsz, minden étkezés előtt igyál meg egy pohár almaecettel elkevert vizet. Az almaecet sok ásványi anyagot tartalmaz, van benne kalcium, fluor, magnézium, nátrium, szilícium, foszfor és kálium is. Gyomorpanaszokat nem okoz ugyan, de az érzékeny gyomrúakat megviselheti.

Az almaecetes diétához minden étkezés előtt keverj el két kávéskanál almaecetet 3 deci szénsavmentes ásványvízben és idd meg.

A napi étkezések kalóriamennyisége lehetőleg 1200 kalória körül legyen.

Tízóraira, uzsonnára fogyassz almát, vagy egy szelet extrudált kenyeret, reggelire müzlit, joghurtot, sovány felvágottat, ebédre és vacsorára lehet grill csirkemellet, vagy párolt halat enni zöldsalátával, kovászos uborkával, párolt brokkolival, sárgarépával.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X