Főoldal > DIÉTA > 5 frissítő koktél forró nyári estékre

5 frissítő koktél forró nyári estékre

0

Írta:

Alkoholos koktélok Rengeteg alkoholos koktél létezik, természetesen mindegyiket meg lehet csinálni az erjesztett nedű nélkül is, de vele az igazi. Figyelj arra a koktél készítésekor, nehogy megszaladjon a kezed, és a kelleténél több alkohol kerüljön a pohárba, mert egy meleg nyári délutánon könnyen az ember fejébe szállhat – és az alkohol magas kalóriatartalmáról sem érdemes […]

Alkoholos koktélok

Rengeteg alkoholos koktél létezik, természetesen mindegyiket meg lehet csinálni az erjesztett nedű nélkül is, de vele az igazi. Figyelj arra a koktél készítésekor, nehogy megszaladjon a kezed, és a kelleténél több alkohol kerüljön a pohárba, mert egy meleg nyári délutánon könnyen az ember fejébe szállhat – és az alkohol magas kalóriatartalmáról sem érdemes megfeledkezni!

Shady Lady

Ez a koktél különböző égtájak alapanyagait tartalmazza, csábító, és nagyon könnyű, ízletes, gyümölcsös koktél. Nem kell más hozzá, mint 3 cl görögdinnye likőr, 3 cl silver tequila, 12 cl grapefruitlé, és 1,5 cl citromlé. Először az alkoholokat öntsd bele a pohárba, majd adj hozzá egy marék jeget, a grapefruitlét, majd a citromlevet. Egy shakerben rázd össze az alapanyagokat, ha nincs ilyened, egy másik poharat fordíts rá, és azzal helyettesítsd a speciális eszközt. Ezután egy magas nyakú pohárba töltsd az italt, és egy szelet citromkarikával díszítsd. 

Moscow Mule

A koktél neve azt jelenti, hogy csökönyös szamár. Állítólag azért kapta, ezt a nevet, mert akárki megkóstolta, utána olyan csökönyösen ragaszkodott még egy elfogyasztásához, mint egy makacs csacsi. Szükséged lesz 4 cl vodkára, 8 cl gyömbér üdítőre, 2 lime levére, és 1 cl cukorszirupra. A cukorsziruppal kezdj, tegyél egy keveset a pohár aljára, majd jöhet egy marék jég, és megint egy kevés cukorszirup. Ezután jöhet a vodka, majd a gyömbér és a két lime leve. Dobd bele a kifacsart gyümölcs héját is, majd rázd össze. Mielőtt kiöntenéd, távolítsd el a héjakat, és ezt is hosszú nyakú pohárban kínáld. Díszítéshez használj egy limekarikát.

koktel2.jpg ()Peach Blaster

Ez a koktél nagyon kevés alkoholt tartalmaz: 5 cl baracklikőrre és feltöltéshez áfonyalére lesz szükséged az italhoz. A hozzávalókat egy körülbelül 2 dl-es pohárba töltsd, azután, hogy tettél bele jeget. Előbb a likőrt, majd az áfonyalét öntsd rá. Egy hosszú nyelű kanállal keverd össze, majd díszítéshez használj lime-, vagy citromkarikát.

Alkoholmentes koktélok

Ha nem szeretnél másnap macskajajjal ébredni, ajánlatos alkohol nélkül készíteni esti koktélod. Íme, kettő, amit pofonegyszerű elkészíteni.

Batman Cocktail

A híres szuperhősről kapta ugyan a nevét, de semmi köze hozzá, mert még csak nem is fekete. Ha megkérdezik, hogy miért ez a neve, azt a választ szokták adni a mixerek, hogy Batman egy bárban tequila sunrise-t kért, és Robin addig nyafogott neki, még ő is kapott egy koktélt, de természetesen csak alkoholmenteset. Ehhez a koktélhoz nincs szükséged másra, mint 6 cl narancslére, 0,5 cl grenadinra, és jó sok jégre. Először mehet a pohárba a jég, majd a narancslé és a grenadin. Keverd össze egy hosszú nyelű kanállal, majd kínáld fekete szívószállal, és hogy kívánatosabbá tedd, díszítésként használj narancsot és koktélcseresznyét.

Cranberry Cooler

Ez aztán tényleg frissítő, könnyű, és gyümölcsös itóka. Nagyon kellemes az íze, és nem kell aggódnod az alkoholban található kalóriák miatt. A koktél elkészítéséhez kell 4 cl áfonyalé, 2 cl szőlőlé, 1 cl szódavíz, 1 cl citromlé. Ismét hosszú nyakú poharat használj, tedd bele a jeget, majd rá az áfonya levet, és lehetőleg a piros szőlő levet. Ezután a citromlevet, és a szódát öntsd rá, majd keverd össze akár kanállal, akár a shakerrel. Díszítheted citrommal és koktélcseresznyével.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X