Főoldal > DIÉTA > Hogyan fogyj 14 kilót?

Hogyan fogyj 14 kilót?

0

Írta: and

Kovács Annamária Kora: 26 év Foglalkozása: tanítónő Magassága: 164 cm Korábbi testsúlya: 70 kg Testsúlya 2010 júliusában: 56 kg Módszer, amivel lefogyott: teljes életmódváltás; kalóriaszegény ételek, rendszeres mozgás Módszer, amellyel korábban próbálkozott: kéthetes intenzív diéták, koplalás Kedvenc étele és itala: görög saláta és ásványvíz Választott mozgásformák: otthoni torna, futás, úszás, biciklizés Legfőbb támogatója: családja és […]

Kovács Annamária

Kora: 26 év

Foglalkozása: tanítónő

Magassága: 164 cm

Korábbi testsúlya: 70 kg

Testsúlya 2010 júliusában: 56 kg

Módszer, amivel lefogyott: teljes életmódváltás; kalóriaszegény ételek, rendszeres mozgás

Módszer, amellyel korábban próbálkozott: kéthetes intenzív diéták, koplalás

Kedvenc étele és itala: görög saláta és ásványvíz

Választott mozgásformák: otthoni torna, futás, úszás, biciklizés

Legfőbb támogatója: családja és párja

Gyengéi: édességek

Nem a tükör csal

„Sok évet raboltam el az életemből önmagam sanyargatásával, mert nem tudtam megbékélni az alakommal, pedig nem voltam kövér. A gimnáziumi évek alatt egyszer csak elkezdtem utálni a testem. A sport mindig az életem része volt, rendszeresen jártam futni, és otthon is sokat tornáztam, mégis volt rajtam pár kiló felesleg. De ahhoz képest említésre méltó sem volt az a kis túlsúly, amin keresztül mentem annak érdekében, hogy ezt eltüntessem. Alig jártam társaságba, nem volt semmi önbizalmam, és depressziós voltam. A családom és a barátnőim folyamatosan próbálták felnyitni a szemem, de hiába, mert meg voltam győződve arról, hogy rettenetesen kövér és csúnya vagyok. Így drasztikus fogyókúrába kezdtem.”

Víz és más semmi

„Hetekig csak müzlit ettem, és volt egy időszak, amikor minden másnap csak vizet ittam. Rengeteget koplaltam, igazából nem is tudom, hogy volt erőm helytállni például a munkahelyemen. Egy idő után azonban a szervezetem annyira kiéhezett, hogy falási rohamok törtek rám. Aztán bűntudatom lett, és kezdtem elölről az éhezést. Bevallom, egyszer-kétszer az is előfordult, hogy meghánytattam magam. A családom, a barátaim folyamatosan dicsérgettek, hogy milyen sokat fogytam és mennyire jól nézek ki. Egy idő után pedig próbáltak meggyőzni, hogy hagyjak fel ezzel az eszetlen diétával. Én azonban nem hittem nekik, még mindig kövérnek láttam magam. Aztán a kimaradt menstruációm miatt a gyermeknőgyógyászatra kerültem. Az ott kapott hormontartalmú gyógyszerektől ismét felkúszott rám pár kiló, így a helyzetem rosszabb lett.”

A cikk folytatását a Wellness magazin legújabb számában olvashatod!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X