Főoldal > DIÉTA > 100 kilót fogytak! Hogy csinálták?

100 kilót fogytak! Hogy csinálták?

0

Írta: and

Három olvasó megafogyása

Csavard fel a szőnyeget!

-42 kg

Simon Laci teljes Zumba-lázba hozta a stábot. Betette a számítógépbe a zenéit, feltekerte a hangerőt, és már pörgött is az ezüst lufikkal a kamera előtt a latin ritmusokra.

 „Sokszor próbáltam megszabadulni a súlyfeleslegtől, mert tisztában voltam vele, hogy az egészségemmel játszom, de nem voltam elég kitartó. Ám az új munkahelyemen egy fantasztikus csapatba csöppentem, nekik köszönhetően pár hónap alatt összeszedtem minden erőmet és belefogtam a nagy átalakulásba.”

Laci a nassolnivalókat zöldségre és gyümölcsre cserélte, ebédre fitnesz- és wellness-menüket rendelt. És kipróbált egy új fitneszirányzatot, a Zumbát.

„Az első 3-4 hét nagyon nehéz volt, majd amikor 90 kg alá értem, újra össze kellett szednem minden erőmet a folytatáshoz, ugyanis fogytán volt a lelkierőm. Most már tudom, amíg az elhatározás és tenni akarás nem fekszik biztos talajon, addig nem lesz meg a várt eredmény sem. És nem elég a diéta, az alvás és a mozgás szintén elengedhetetlen komponensei a sikernek. Én a latin-amerikai táncokkal ötvözött fitneszprogram mellett voksoltam. A Zumba buli, jól érzem magam az órákon, és észre sem veszem, hogy egy kemény kardió edzésen vagyok.”

100kg.jpg ()Hamupipőke lángossütő lovaggal

-20 kg

Elegánsan tipeg és pózol a platform cipellőben Karádi Anna, mosolyogva meséli, hogy imádja a tűsarkút, mert előnyösebbnek mutatja a testalkatát. De nem csak az öltözködés terén ilyen határozott, pontosan tudja azt is, hogyan szeretne még leadni pár kilót.

„A vőlegényem családjának van egy lángossütője, és gyakran kapunk a kelt tésztából. Azonban év elején elhatároztam, hogy ennek a finomságnak ugyanúgy hátat fordítok, mint a pizzának és az édességeknek, és addig nem hagyom abba a diétát, amíg 50 kg-ot nem mutat a mérleg! Többféle fogyókúrás módszerrel próbálkoztam már a koplalástól a káposztakúráig, de 2-3 hét után mindet abba kellett hagynom. És persze ilyenkor hamar visszaszaladtak rám a kilók. Szerencsére rátaláltam a vércsoport diétára.”

Anna évekig versenyszerűen sportolt, kézilabdázott és táncolt. Hiányzott a mozgás, ezért a párjával elkezdtek konditerembe járni.

„Róla szinte leolvadt a felesleg, másfél hónap alatt 40 kg-tól szabadult meg, ahogy átalakult az anyagcseréje. Nekem nincs ilyen könnyű dolgom, ezért csatlakoztam egy fogyókúra versenyhez. 4 napos léböjtkúra volt a beugró feladat, és ha már azt kibírtam, nem fordítottam hátat. Kiiktattam az étrendemből a vércsoport diéta szerint elvártakat, és a fogások mennyiségét is korlátoztam. Mindig befejeztem az evést még mielőtt jóllaktam volna.”

Rajongók körében

– 38 kg

Életmód-bloggerként népes csapatot verbuvált maga köré Zólyomi-Zsirkai Noémi, akik az ő sikeres fogyását látva még egy fogyókúraversenybe is belevágtak.

„A példamutatást anyukaként nagyon fontosnak tartom, mindemellett tudom, hogy segítő társakkal a felesleges kilóktól könnyebb megszabadulni, ezért kezdtem bele a blogírásba. Mindig volt rajtam egy pici felesleg, de a terhességem alatt majdnem 100 kilóig híztam. Belenéztem a tükörbe, és legszívesebben széttörtem volna, mert nem magamat láttam benne. Arra gondoltam, hogy van egy csodálatos férjem – aki 98 kg-os testsúllyal is imádott – és egy álomszép kislányom, így nem tehetem meg, hogy 100 kilós, beteg, szomorú, elhízott ember legyek. Fájt a hátam, a térdem, a bokám. Vettem egy nagy levegőt, és belevágtam a fogyókúrába.”

Noémi elhagyta az étrendjéből a tésztát, rizst, krumplit, édességet, a kenyérféléket és másfél hónap alatt le is ment rögtön 8 kg.

„A mozgást Duci tréninggel kezdtem, majd amikor ez már könnyedén ment, kombináltam kickbox edzéssel. Amikor 85 kg alá csökkent a súlyom, kardio órákkal is bővítettem az edzéstervet. Azóta főleg alakformáló edzéseket végzek.”

A teljes cikket keresd a Wellness Magazin október-novemberi számában!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X