Főoldal > DIÉTA > Fogyj a legújabb hollywoodi diétával!

Fogyj a legújabb hollywoodi diétával!

0

Írta:

Ha elsőre nem ismerős ez a diéta, gondolj a juharszirup diétára, Neera kúrára vagy Master Cleanse diétára, ugyanis ezek mind ennek a citromos böjtnek a hangzatos elnevezései. Hollywoodban már tombol egy ideje ez az őrület a sztárok körében, és úgy látszik hozzánk is kezd beszivárogni a legújabb és persze leghatásosabb diéta. Amit ígér: gyors és […]

Ha elsőre nem ismerős ez a diéta, gondolj a juharszirup diétára, Neera kúrára vagy Master Cleanse diétára, ugyanis ezek mind ennek a citromos böjtnek a hangzatos elnevezései. Hollywoodban már tombol egy ideje ez az őrület a sztárok körében, és úgy látszik hozzánk is kezd beszivárogni a legújabb és persze leghatásosabb diéta.

Amit ígér: gyors és maradandó fogyás, farkaséhség nélkül! Ezenkívül nem csak fogyhatsz tőle, de kiváló tisztítókúra is, jó hatással van a bőrre és számos egészségügyi problémától megszabadít – ígérik a szakemberek.

A lényeg, hogy a citromos kúra alatt semmi mást nem lehet fogyasztani, mint ezt a speciális limonádét. Kb. 2 liter szörpöt kell elkészítened egy napra, amit 8-10 részletben kell a nap folyamán elkortyolgatnod. Emellett más, szigorúan cukormentes, italt fogyaszthatsz, mint például forrásvíz vagy menta- és zöld tea.

shutterstock_59983861.jpg ()Nézzük az összetevőit egy napi adagnak:

2 liter forrásvíz (esetleg ásványvíz, de semmiféleképpen ne használj csapvizet!)

10 evőkanál juharszirup

5 nagy citrom leve

1 teáskanál cayenne bors

Mielőtt megriadnál a különlegesnek hangzó összetevők láttán, eláruljuk, nem igényel sok utánajárást vagy túl nagy anyagi ráfordítást a beszerzésük. Cayenne bors és juharszirup is fellelhető szinte minden nagyobb szupermarketben.

Hogy igazán hatásos legyen kúra, mindenképpen javasolt mellé reggelente hashajtást végezni. Ehhez a glaubersós oldatot ajánlják a diéta hívei, amit már bekeverve is kapsz a patikában, de akár magad is megcsinálhatod, ha csak a sót vásárolod meg.

Ez a kúra elvileg 3-40 napig alkalmazható, bár az utóbbi szám elég ijesztőnek hangzik. Néhány napos tisztításra és pár kiló leolvasztására nyugodtan kipróbálhatod, de 10 napnál tovább csak orvosi felügyelet mellett alkalmazható!

Amire feltétlenül figyelj, hogy a kúra végeztével, (mindegy mennyi ideig tartott), csak fokozatosan térj vissza a szilárd táplálékhoz, hogy ne érje sokkhatás az emésztőrendszered. Az első nap csak zöldséglevest, a másodikon már nyers zöldséget és gyümölcsöt is ehetsz. A harmadik naptól elvileg már mindent lehet fogyasztani, bár a legjobb az lenne, ha egy kímélő étrendre térnél vissza.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X