Főoldal > DIÉTA > Fogyj könnyedén! Szuperfinom, kalóriaszegény vacsora ötletek

Fogyj könnyedén! Szuperfinom, kalóriaszegény vacsora ötletek

0

Írta:

Mozzarellával rakott padlizsán Hozzávalók: – 20 dkg mozzarella– 2 padlizsán– 2 konzerv paradicsompüré– 2 dl ketchup– 2 evőkanál olívaolaj– vaj– oregánó– só– bors  Egy tűzálló tálat vajazz ki, és az alját vékonyan kend meg paradicsompürével. A megtisztított padlizsánt karikázd fel, és egy réteget tegyél a pürére. Ízlésed szerint sózd, borsozd, szórd meg oregánóval, majd tegyél […]

Mozzarellával rakott padlizsán

Hozzávalók:

– 20 dkg mozzarella
– 2 padlizsán
– 2 konzerv paradicsompüré
– 2 dl ketchup
– 2 evőkanál olívaolaj
– vaj
– oregánó
– só
– bors

 shutterstock_36873871.jpg ()Egy tűzálló tálat vajazz ki, és az alját vékonyan kend meg paradicsompürével. A megtisztított padlizsánt karikázd fel, és egy réteget tegyél a pürére. Ízlésed szerint sózd, borsozd, szórd meg oregánóval, majd tegyél rá egy réteg mozzarellát. A rétegezést egészen addig folytasd, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A ketchupot és az olívaolajat keverd össze, és locsold meg a rakottast vele. Előmelegített sütőben süsd készre.

Sült csirke színes salátával

Hozzávalók:

– 25 g főtt cékla
– fél avokádó
– fél mangó
– 50 g csirke
– citromlé
– fél doboz natúr joghurt
– olívaolaj

A csirkét vágd vékony szeletekre, és kevés olívaolajon süsd meg. A céklát, a mangót és az avokádót szeleteld fel, majd keverd össze őket. Kevés citromlével locsold meg az egészet, végül öntsd rá a joghurtot.

 

Tonhalsaláta

Hozzávalók:

– 10 dkg tonhal
– 2 paradicsom
– 1 fej saláta
– 10 dkg kukorica
– petrezselyem
– snidling
– 10 dkg gomba
– 1 avokádó
– 12 olívabogyó
– fél citrom
– só
– bors
– tejszín

A saláta leveleit rendezd el egy tálon, a tonhalat pedig morzsold szét. Az avokádót hámozd meg, majd vágd kockára. Az olívabogyót magozd ki, a gombát szeleteld fel, a paradicsomot pedig vágd negyedekbe. Rendezd el az egészet a salátástálon, öntsd le a tejszínnel, majd szórd meg a petrezselyemmel és a snidlinggel.

Sárgarépa-főzelék

Hozzávalók:

– 1 kg sárgarépa
– 3 evőkanál rozsliszt
– 2 dl tej
– 1 evőkanál méz
– 1 evőkanál vaj

A répát tisztítsd meg, és reszeld le tormareszelőn. A vajra dobd rá a répát, öntsd fel nagyjából 1 deci vízzel, sózd meg ízlésed szerint, és párold puhára. Ezután szórd meg liszttel, öntsd fel tejjel, és keverd simára. Add hozzá a mézet, majd forrald össze. Már fogyaszthatod is!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X