Főoldal > DIÉTA > Győzd le a farkaséhséget!

Győzd le a farkaséhséget!

0

Írta: and

Ha az ember nagyon éhes, szinte bármit elpusztítana, hogy a gyomra kínzó „éhségfájdalma” elmúljon. Bár az érzést, hogy bizony illene falatozni, inkább az agy jelzi, mert a szervezet tápanyagtartalma vészesen lecsökkent. Korog a gyomor, szédülés jelenik meg, akár ki is száradhat a száj. Ilyenkor bizony már jócskán ideje lenne enni, inni, hogy a szervezetünk megfelelően […]

Ha az ember nagyon éhes, szinte bármit elpusztítana, hogy a gyomra kínzó „éhségfájdalma” elmúljon. Bár az érzést, hogy bizony illene falatozni, inkább az agy jelzi, mert a szervezet tápanyagtartalma vészesen lecsökkent. Korog a gyomor, szédülés jelenik meg, akár ki is száradhat a száj.

farkasehseg2.jpg ()Ilyenkor bizony már jócskán ideje lenne enni, inni, hogy a szervezetünk megfelelően működjön tovább. Ha nincs saját falatoznivalónk, megteszi a diáktárs szendvicse, sütije, vagy a munkatárs chipse, legalábbis amíg elegendő ételhez jutunk. A farkaséhség óriási hátránya, hogy gyorsabban eszünk ebben az esetben, valamint több ételt, így több energiát fogyasztunk el, mint valójában kellene.

Persze, el lehet kerülni ezt a problémát az alábbi 5 tanácsot szem előtt tartva:

–      Napi 3 nagyobb étkezés között 1-1 kis étkezéssel elkerülhető, hogy a vércukor le-fel ingadozzon. Tehát nagy étkezésnek számít a reggeli, ebéd, vacsora, kis étkezés a tízórai délelőtt, és az uzsonna délután.

–      Minden étkezés során együnk zöldséget, vagy gyümölcsöt, esetleg kevés olajos magot (sótlan diót, mogyorót, mandulát, pisztáciát, tök-, vagy napraforgómagot, kesudiót), hiszen a rostok fokozzák a jóllakottságérzést, és lassabb a szénhidrátok felszívódása is.

–      A reggeli kötelező! Az autónk ugyan nem indul el üzemanyag nélkül, viszont a szervezetünk egy ideig képes rá, ezzel viszont kizsákmányoljuk magunkat. Reggelire nem az a lényeg, hogy teletömjük a hasunkat, hanem hogy kellő energiával kezdjük a napot.

–      Az édességet ne használjuk saját magunk jutalmazására (helyette vegyél magadnak egy új tollat, vagy illatos gyertyát), vagy rossz kedvünk kezelésére (nevessük ki Magunkat, hogy már megint valami butaságtól rosszkedvünk van), hanem az ízéért szopogassuk el lassan.

–      A túlzott alkoholfogyasztás utáni éhségérzetet kiválóan kezelhetjük óránként egy nagy pohár vízzel, és frissen készült főzelékekkel, levesekkel, de semmiképpen sem további alkoholfogyasztással!

Ha megfogadod tippjeinket, hamarosan eltűnik az életedből a kínzó farkaséhség, és akár a fölös kilóidból is veszíthetsz.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X