Főoldal > DIÉTA > Ínycsiklandó diétás finomságok őszi estékre

Ínycsiklandó diétás finomságok őszi estékre

0

Írta: and

Mozzarella-őszibarack nyárs Hazafelé menet vásárolj 6 nagyobb őszibarackot, 30 deka mozzarellagolyót, 2 közepes mogyoróhagymát és friss bazsalikomot. A recepthez szükséged lesz még 1 deci extra szűz olívaolajra, 3 evőkanál balzsamecetre, sóra és frissen őrölt fekete borsra. A barackokat vágd cikkekre, a hagymát tisztítsd meg, szeld vékonyra, és tedd egy nagyobb edénybe. Önts hozzá pár evőkanál […]

Mozzarella-őszibarack nyárs

Hazafelé menet vásárolj 6 nagyobb őszibarackot, 30 deka mozzarellagolyót, 2 közepes mogyoróhagymát és friss bazsalikomot. A recepthez szükséged lesz még 1 deci extra szűz olívaolajra, 3 evőkanál balzsamecetre, sóra és frissen őrölt fekete borsra.

A barackokat vágd cikkekre, a hagymát tisztítsd meg, szeld vékonyra, és tedd egy nagyobb edénybe. Önts hozzá pár evőkanál olajat, balzsamecetet, és kevés finomra vágott bazsalikomlevelet. Keverd jól össze az egészet, majd dobd hozzá a sajtgolyócskákat, sóval, borssal fűszerezd, majd negyed órára tedd félre, hogy az ízek jól összeérjenek. Egy serpenyőben forrósíts fel olajat, és három percig pirítsd benne a barackszeleteket. Ha kihűlt, húzd nyársa a gyümölcsdarabokat és a mozzarellagolyókat, bazsalikomlevéllel elválasztva őket. Ha párod megérzi a sült barack illatát, finom masszírozás lesz jutalmad érte!

foz2.jpg ()WellnessCafe tipp: Kockázz fel 40 deka toastkenyeret, pirítsd meg a sütőben, és 14 deka fenyőmaggal, valamint egy gerezd fokhagymával turmixold le. 16 koktélparadicsomot vágj négy részre és fűszerezd. Húzz nyársra 30 deka padlizsánból készült kockát 2 mozzarella közé, majd forgasd bele lisztes, tojásos, fenyőmagos bundába. Végül süsd meg olajon, és tálald koktélparadicsomokkal.

Friss saláta avokádókrémmel

Az avokádó az egyik legegészségesebb növény, több E-vitamint tartalmaz, mint bármilyen más gyümölcs, a rukkola pedig az olasz konyha nélkülözhetetlen fűszere, és nagy mennyiségben tartalmaz C- és B-vitamint.

A recept hozzávalói (4 főre): 500 gramm spárga, 2 darab kisebb cukkini, 400 gramm zöldborsó, 80 gramm rukkola, 1 darab avokádó, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál frissen facsart citrom leve, 2 evőkanál tejföl és a fűszerezéshez színes bors, só.

A zöldborsót kb. öt percig főzd sós, forró vízben, majd amikor kissé megpuhul, öntsd le róla a vizet , és hagyd kihűlni. A spárga fás végeit törd le, és mosd meg alaposan a cukkínivel együtt. Ezt követően vágd fel őket hasáb alakúra, majd mindkét zöldséget gőz felett párold meg.

Az avokádót hámozd meg, a húsát a tejföllel, a fokhagymával, a citromlével turmixold össze és sózd, borsozd meg a pépet. A spárgát, cukkinit és borsót tedd tálba, add hozzá a megmosott rukkolát és pár evőkanál avokádókrémet. Mehet rá egy kis bors még, majd jól keverd össze az egészet.

WellnessCafe tipp: Pirított kenyérre kenve farkaséhes párod is jóllakhat tőle!

Szőlős-joghurtos sajtsaláta

Ha szereted a sajtot, ez a könnyed, ízletes étel őszi kedvenced lehet! 20 deka füstölt, 20 deka cheddar és 20 deka edami sajtot vágj kis kockára, és tartsd szobahőmérsékleten, hogy érvényesüljenek az ízek. 4 deci joghurtban keverj el 2 evőkanál majonézt, ízesítsd porcukorral, sóval és őrölt fehérborssal. 60 deka megmosott, szemezett szőlőt vágj cikkekre, a sajtkockákat add hozzá a joghurtos öntethez, de a szőlőt csak tálaláskor keverd bele. A tányérra helyezz pár rukkolalevelet, és ezekre kanalazd a joghurtos, sajtos szőlőszeleteket.

WellnessCafe tipp: Diéta esetén füstölt tofuból is elkészítheted a salátát, ha pedig márványsajtot teszel bele, még pikánsabb lesz!

Alma szezámbundában

Tudtad, hogy a szezámmag kalciumban gazdagabb, mint a tej, a sajt, vagy bármelyik olajos mag? Ezen kívül kiváló természetes forrása a vitaminoknak, magas lecitintartalma és szerves foszfortartalma miatt érdemes fogyasztani, mézzel kombinálva pedig egyes országokban “fiatalító” ételként is ismert.

Moss meg 4 almát, vágd ki magházukat, karikázd fel őket és minden egyes darabot sózz, borsozz meg. Keverj 2 tojáshoz 4-4 evőkanál tejet, fehérbort és lisztet. A szeletelt almákat mártogasd bele a masszába, majd forgasd meg őket 10 deka szezámmagban, és süsd ki forró olajban. Közben apríts fel egy paprikát, 2 paradicsomot és egy csokor snidlinget. Keverd össze a zöldségeket 4 deci tejföllel, 8 evőkanál mézzel és 2 evőkanál aprított, friss petrezselyemmel, valamint ízlés szerint sóval, borssal, és tálald a szószt az almák mellé.

WellnessCafe tipp: Díszítheted az almákat snidlinggel, és laktató ételt nyersz, ha párolsz hozzá rizst!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X