Főoldal > DIÉTA > Ők így fogynak! Kóstold meg a sztárok kedvenc ételeit!

Ők így fogynak! Kóstold meg a sztárok kedvenc ételeit!

0

Írta: and

Jennifer Garner kedvence A bájos színésznőnek 2 gyermeke és a munka mellett nincs sok ideje főzni, így nem csoda, hogy kedvenc étele is szinte pillanatok alatt elkészíthető, különleges és egyben egészséges is. Garnélarákos orzo Hozzávalók 4 személyre: 1 csésze száraz orzo (rizshez hasonló tészta) 2 teáskanál olívaolaj1 csésze feldarabolt hagyma3 gerezd meghámozott, apróra vagdalt  fokhagyma¼ […]

Jennifer Garner kedvence

A bájos színésznőnek 2 gyermeke és a munka mellett nincs sok ideje főzni, így nem csoda, hogy kedvenc étele is szinte pillanatok alatt elkészíthető, különleges és egyben egészséges is.

jennifer.jpg ()Garnélarákos orzo

Hozzávalók 4 személyre:

1 csésze száraz orzo (rizshez hasonló tészta)
2 teáskanál olívaolaj
1 csésze feldarabolt hagyma
3 gerezd meghámozott, apróra vagdalt  fokhagyma
¼ csésze fehér bor
8 deka hámozott egész paradicsom
1 kanál kapribogyó
½ teáskanál szárított oregánó
½  teáskanál szárított bazsalikom
¼ teáskanál bors
50 deka garnélarák
½ csésze feta sajt

Forrásban lévő vízben főzd meg az ozro-t, ezalatt pedig közepesen forrósítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben. Add hozzá a hagymát és a fokhagymát, keverd össze őket, főzd 3 percig, amíg a hagyma üveges nem lesz. Add hozzá a bort, és főzd még egy percig. Darabold fel a paradicsomot, majd add hozzá a hagymához a kapribogyóval, az oregánóval, a bazsilikommal és a borssal együtt. Lassú tűzön főzd kb. 5 percig. Add hozzá a garnélát, és főzd még két percig, amíg a garnélák átlátszóak lesznek. Ezek után az elkészült masszát add hozzá az orzo-hoz, és jól keverd össze őket. Mikor a tészta jól átmelegedett, add hozzá a fetát, és azonnal tálald.

Tápértéktartalom adagonként:
385 kalória, 10 gramm zsír (3,5 telített zsír), 45 gramm szénhidrát, 3,5 gramm rost, 27 gramm fehérje

Cameron Diaz kedvence

A színésznő aktív életmódot folytat, így nem meglepő, hogy hónapok óta ragaszkodik bevállt reggeli receptjéhez, ami délig elegendő energiával látja el, nem érez éhségérzetet, így a munka előtt még a szörfözést is be tudja iktatni az életébe.

Citromos, fokhagymás csirke brokkolival

Hozzávalók 4 személyre:

növényi olaj spray
1 kanál olívaolaj
10 deka csontozott, bőrözött, szeletelt csirkemell
1 csésze szeletelt brokkoli
1 teáskanál só
½  teáskanál fokhagymapor
¼ teáskanál bors
1 kanál liszt
1 csésze főtt barnarizs
2 gerezd passzírozott fokhagyma
1 kanál citromlé
1 egész tojás és egy tojásfehérje
4 kanál friss citromlé
1/2 csésze zsírszegény csirkehúsleves
1 kanál szeletelt petrezselyem

Egy nagy serpenyőt fújj be olajspray-jel, és magas hőmérsékleten izzítsd fel, majd add hozzá az olívaolajat. Sózd meg a csirkét és a brokkolit, majd add hozzá a fokhagymaport és a borsot, és tedd a serpenyőbe őket. Főzd addig, míg a csirke meg nem barnul, közben néha keverd meg. Add hozzá a lisztet, keverd el, és főzd további egy percig. Add hozzá a rizst és a fokhagymát, majd főzd még 2-3 percig. Ezek után add hozzá a tojást, és keverd addig, míg a csirke húsa már középen nem rózsaszín. Vedd le a tűzről a serpenyőt, és az ételhez végül add hozzá a citromlevet, a petrezselymet és a csirkehúslevest.

Tápértéktartalom adagonként:
317 kalória, 9 gramm zsír (2 gramm telített), 30 gramm szénhidrát, 3 gramm rost, 23 gramm fehérje

Zooey Deschanel kedvencei

A színész-énekesnő, aki többek közt a Galaxis útikalauz stopposoknak-ból is ismert lehet számunka, két kedvenc receptjét is feltárta a nagyérdemű számára, egyszerre gondolt a sósat kedvelőkre és az édesszájúakra is. Mindkét recept elkészítése pofonegyszerű.

Hozzávalók 4 személyre:

Könnyű zöldségleves

3 csésze zöldborsó
3 csésze zöldségleves alaplé
2 mentalevél

Turmixgépben dolgozd össze az összetevőket, majd egy fazékban melegítsd fel. Sózd, borsozd, majd azonnal tálald.

Tápértéktartalom adagonként:
95 kalória, 0,8 gramm  zsír (0 gramm telített), 16,2 gramm szénhidrát, 5,1 gramm rost, 6,2 gramm fehérje

Eperlekvár

Hozzávalók 3-4 üveghez:

másfél kiló eper
½ csésze kockacukor

Lassú tűzön főzd meg az epret,  negyedóránként keverd meg, míg egységes masszát kezd el alkotni. Ez kb. 3 órát fog igénybe venni. Add hozzá a cukrot (ha édesen szereted, tehetsz még hozzá), és hagyd, hogy feloldódjon a lekvárban. Kanalazd át a lekvárt üvegekbe, hagyd kihűlni, majd tedd be a hűtőbe. A lekvárt lehetőleg 2 héten belül fogyaszd el, mert addig tartja meg frissességét.

1 teáskanát tápértéktartalma:
11,8 kalória, 0 gramm zsír, 2,9 gramm szénhidrát, 0,3 gramm rost, 0,1 gramm fehérje

jessica.jpg ()Jessica Alba kedvence

A mexikói felmenőkkel rendelkező színésznőnek mi is lehetne más a kedvenc receptje, mint egy hamisítatlan mexikói étel? Elkészítése szintén nem igényel sok időt, ellenben egészséges és pikáns darab, így az ínyencek is egyből a szívükbe fogják zárni.

Csirke tortillában

Hozzávalók 4 személyre:

4 csésze csirkehúsleves alaplé
4 csíkokra vágott, bőrözött, kicsontozott csirkemell
1 jalapeño paprika
1 gerezd fokhagyma
1 üveg salsa szósz
1 csésze reszelt, zsírszegény cheddar sajt
½  csésze friss, préselt korianderlevél
60 gramm szárított fekete olívabogyó
mexikói szósz
cayenne bors
olaj spray
8 kukoricás tortilla

Melegítsd fel a sütőt 425 fokra. Egy közepes serpenyőben főzd meg a levest, a csirkét, a jalapeñot és a fokhagymát 15 percig. Ezután a csirkét tedd hideg víz alá, darabold fel, és tedd egy tálba. Keverd össze a salsaval. Egy másik edényben dolgozd össze a cheddart, a koriandert és az olívabogyót. Egy közepesen felforrósított serpenyőben keverd össze a mexikói szószt, a cayenne borsot, majd lassú tűzön főzd őket. Kikent tűzálló edényben mikrózd 20 másodpercig a tortillákat, majd a közepükre helyezz a sajtmixből és a csirkéből, tekerd össze, és tedd őket a serpenyőbe. Hintsd meg a maradék sajtmixszel, és locsold meg szósszal. Süsd 20 percig, és maradék szósszal tálald.

Jennie Garth kedvence

Ki gondolná, hogy a Beverly Hills, 90210 sztárjának kedvence egy gyorsétel? Természetesen az egészségesebb fajtából, így az alábbi recept segítségével úgy tudod megörvendeztetni magad és barátaidat, hogy közben nem kell tartanotok a fölösleges kilóktól.

Pulykás wrap

Hozzávalók 4 személyre:

4 evőkanál olívaolaj
50 deka pulyamell
5 répa
1 mogyoróhagyma
20 deka szárított gesztenye
8 fejessaláta-levél
3 evőkanál hoisin szósz (kínai boltban kapható)
2 csésze főtt barnarizs

Közepes forróságúra melegíts fel 2 evőkanálnyi olajat egy serpenyőben, majd tedd bele a pulykát, és süsd 10-15 percig. Turmixgéppel keverd össze a répát, a mogyoróhagymát és a gesztenyét. Majd vedd ki a pulykát és a répamixet, és a maradék 2 evőkanál olívaolajban 5 percig párold. Add hozzá a pulykát, a hoisin szószt, és keverd össze őket, majd az egészet vedd le a tűzről. A salátaleveleket töltsd meg ezzel az eleggyel, majd 4 személyre tálald barnarizzsel. Azonnal fogyasztható.

Tápértéktartalom adagonként:
444 kalória, 16 gramm zsír(2 gramm telített zsír), 44 gramm szénhidrát, 7 gramm rost, 30 gramm fehérje


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X