Főoldal > DIÉTA > Varázsolj nyarat az őszbe, és fogyj a Saint-Tropez diétával!

Varázsolj nyarat az őszbe, és fogyj a Saint-Tropez diétával!

0

Írta:

A diéta sokban hasonlít a mediterrán étrendhez, alapélelmiszerei halak, olívaolaj, olívabogyó, gyümölcsök, zöldségek, különösen a hüvelyesek, és a teljes kiőrlésű gabonák – a természet minden olyan kincse, ami a napsütötte franciaországi vidéken megterem. A diétát Appostolos Pappas és Marie-Annick Courtier, egy biokémikus és egy chef dolgozta ki, figyelembe véve a táplálkozástudomány legfrisebb alapelveit is. A […]

A diéta sokban hasonlít a mediterrán étrendhez, alapélelmiszerei halak, olívaolaj, olívabogyó, gyümölcsök, zöldségek, különösen a hüvelyesek, és a teljes kiőrlésű gabonák – a természet minden olyan kincse, ami a napsütötte franciaországi vidéken megterem. A diétát Appostolos Pappas és Marie-Annick Courtier, egy biokémikus és egy chef dolgozta ki, figyelembe véve a táplálkozástudomány legfrisebb alapelveit is. A zöldségek, gyümölcsök nagy részét frissen fogyasztva ajánlják, hogy minél több omega-3 zsírsav jusson  a szervezetbe. Az omega-3 bevitel csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, enyhíti a gyulladásokat és megszépíti a bőrt.

A diéta alapelve

Növeljük érendünkben az  omega-3 zsírokban gazdag élelmiszerek bevitelét, mint a lazac, szardínia, lenmag és dió. Ezeket egészítsük ki olyan élelmiszerekkel is amelyek sok A-vitamint tartalmaznak (sárgarépa, tök, piros paprika, papaya és mangó), ugyanakkor korlátozzuk a feldolgozott élelmiszerek fogyasztását, mint a süti, keksz, pékáru vagy a majonéz.

sainttropez2.jpg ()A diéta 4 jelentősebb szakasza

1. szakasz:

Ez a szakasz egy hétig tart. Maximum 1600 kalóriát lehet fogyasztani, főként omega-3 zsírsavban gazdag élelmiszerekből. Legyen gyakran terítéken spenót, zöld saláta, brokkoli, sárgarépa,  mangó, ananász, barack, vagy papaya.

2. szakasz:

Rávezet a helyes egyensúlyra a táplálkozás és életmód között
Ebben a szakaszban csökkentsük a kalória bevitelt 1450 kalóriára. Rendszeresen mozogjunk, sportoljunk az erőteljesebb hatás eléréséért.

3. szakasz – Az ideális testsúly eléréséért.

Ebben a fázisban, – ahová a 3-6 hét körül kerülünk – elérjük az ideális testsúlyt. A kalóriát tovább csökkentjük napi 1300 körülire.  Ha valaki még folytatni szeretné a fogyókúrát, akkor a 6. hét végén ne fejezze be, hanem folytassa tovább még néhány hétig.

4. fázis – fenntartás, az egészséges életmód

Ebben a szakaszban arra kell törekedni, hogy az eddig megszokott étrendet és mozgásban gazdag életmódot fenn tudjuk tartani, a kalóriabevitel megnövekedhet napi 1500-ra. 

Erre az időszakra a diétázó már megtanulja, hogyan kell kombinálni a jótékony zsírokat, magas A-vitamint tartalmú élelmiszerekkel, hogy a zsírégetés hosszabb távon is fennmaradjon.

Mintaétrend

Reggelire: Müzli, friss gyümölcs
Ebédre: Csirke saláta körtével, uborkával és dióval
Snack: Alacsony zsírtartalmú joghurt áfonyával, olajos magvakkal
Vacsorára: Lazac brokkolival, és sült édes burgonya vagy sütőtökpüré
Snack este: Zabpelyhes süti
Ital: szénsavmentes ásványvíz, antioxidánsban gazdag zöld tea, rooibos, vagy gyümölcstea

A diéta előnye

Rendívül egészséges, mivel magas rosttartalmú gyümölcsökre és zöldségekre épít. A rengeteg friss zöldség, gyümölcs felpörgeti az energiát, a hüvelyesek  és a halak pedig kiváló fehérjeforrásnak bizonyulnak. Aki így táplálkozik, annál csökkenthető a krónikus betegségek kialakulásának a kockázatát, mint a cukorbetegség vagy a szívbetegség.

Alkalmanként kávé, bor (max. 1 deci naponta), sőt olykor még csokoládé is megengedhető.

Hátránya

Az ajánlott kalóriabevitel alacsony lehet azoknak, akik intenzíven mozognak,  vagy  nagyobb fizikai igénybevételnek kitett dolgozóknak.

Eredmény

Szép bőr, látványos fogyással!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X