Főoldal > DIÉTA > Kedvenc finomságaink egészségesen – nem kell lemondani róluk!

Kedvenc finomságaink egészségesen – nem kell lemondani róluk!

0

Írta: and

Mindenki kedvence, a pizza A pizza a világ egyik legegészségesebb étele lehet, ha odafigyelsz a következőkre, és így készíted el ezt a finomságot: – egy pizza 28 cm-s legyen,– teljes kiőrlésű durumlisztből készüljön,– friss paradicsomszósszal alapozz– a friss paradicsomszószba tegyél bőven majorannát, oreganót, petrezselyemzöldet,– legalább 25 dkg zöldséget tegyél rá (ez lehet brokkoli, gomba, kukorica, […]

Mindenki kedvence, a pizza

A pizza a világ egyik legegészségesebb étele lehet, ha odafigyelsz a következőkre, és így készíted el ezt a finomságot:

– egy pizza 28 cm-s legyen,
– teljes kiőrlésű durumlisztből készüljön,
– friss paradicsomszósszal alapozz
– a friss paradicsomszószba tegyél bőven majorannát, oreganót, petrezselyemzöldet,
– legalább 25 dkg zöldséget tegyél rá (ez lehet brokkoli, gomba, kukorica, paprika, hagyma, cukkini, bármi, amit megkívánunk)
– csirke-, pulykamell csíkokkal, vagy sovány sonkával, vagy főtt tojással gazdagíthatod,
– zsírszegény sajtot reszelj rá, vagy a szokásos mennyiségű parmezán sajt felét,
– ha kevesebb a zöldség rajta, akkor egyél meg mellé egy tálka friss salátát is!

Töltött káposzta a vasárnapi ebéd

A töltött káposzta igazi ízletes fogyókúrás menü is lehet, ha erre figyelsz az elkészítés során:

kaposzta.jpg ()– a gombócokat 5 százalék zsírtartalmú darált hússal készítsd úgy, hogy a hús mellett fele-fele arányban tartalmazzon rizst és zabpelyhet,
– használj bátran fűszereket: vörös- és fokhagyma, fűszerpaprika, őrölt bors, csökkentett nátriumtartalmú só, kömény nyugodtan mehet ízesítésként,
– ha sós a káposzta, kissé öblítsd át folyóvízzel, hogy “lemosd” a fölösleges sót,
– tegyél a káposzta közé babérlevelet, 5 dkg száraz kolbászt vékonyra karikázva és 20 dkg füstölt csontot (vigyázz, mert sós ízt ad), szeletelt hagymát, paprikát, paradicsomot,
– nagyon vékony rántással (teljes kiőrlésű durumlisztből készüljön) sűrítsd az ételt,
– tálaláskor zsírszegény tejfölt keverj el joghurttal, és ezzel kínáld.

Kocsonya az ínyenceknek

Ha diétás változatú kocsonyát készítesz, segít, hogy ne növessz úszógumit:

– nem csak kocsonyának való húsokat, hanem zsírszegény füstölt combot és/vagy marhahúst is tegyél bele,
– főzzél bele kelbimbót és sárgarépát bőven,
– használj bátran fűszereket: vörös- és fokhagyma, egész bors, csökkentett nátriumtartalmú só segíthet, hogy minél finomabb legyen az étel,
– hűtéskor a zsírszegény húsokból is tegyél 1-1 szeletet a kocsonyába, 3-4 db kelbimbót, és felkarikázva sárgarépát is, hogy még ízesebb legyen,
– tálaláskor szedd le a zsírt a megdermedt kocsonyáról, és ízlés szerint bátran szórd meg édes vagy csípős fűszerpaprikával,
– teljes kiőrlésű, vagy magos vagy graham pirítóssal fogyaszd!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X